Logo

Nyhedsbrev 13. marts 2015

Under temaet FLYGTIGHED danner herregårdshaverne ved Liselund og Pederstrup sommeren igennem ramme om et internationalt skulpturprojekt, der sætter de romantiske havers kulturhistorie under lup og byder publikum ud i naturen til sanselige øjeblikke med plads til ro og eftertanke.

FLYGTIGHED – et skulpturprojekt i herregårdshaver

Fra 15. maj til 15. september 2015 vil det være muligt i de to herregårdshaver at opleve en række moderne skulpturer, skabt specifikt til de to haver af et team af kunstnere fra ind- og udland. Ti værker i hver af de to haver vil ikke blot fortolke og udforske den enkelte haves særlige stemning og karakter, men vil også gå i dialog med skulpturerne i den anden have. Målet med udstillingerne er dermed ikke blot at anspore publikum til besøg i de to romantiske haver ved Liselund og Pederstrup, men også at vise forskelle og ligheder mellem havernes udtryk og grundtanker.

Læs mere om årets udstilling

OMG - ni fortællinger om lidelse

Torsdag d. 26. marts 2015 kl. 19.00 er der offentlig omvisning i Museum Lolland-Falsters udstilling OMG, der viser 9 unikke krucifikser fra begyndelsen af 1300-tallet. Omvisningen sætter fokus på begrebet lidelse, billedskærernes arbejde og den restaurering, krucifikserne har gennemgået.

 

Læs mere om omvisningen

Det år, da Rødbyhavn kom på verdenskortet. Månedens artikel.

Siden Museum Lolland-Falster i november 2011 foretog de første arkæologiske undersøgelser forud for etableringen af den faste Femern Bælt-forbindelse, har det stået klart, at det ville blive en helt særlig opgave med helt særlige muligheder. Allerede fra projektets start har det fået stor opmærksomhed, og forventningerne til det 300 ha store kulturlandskab har været og er fortsat høje.

Læs månedens artikel

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld