Logo

Nyhedsbrev 29. januar 2015

Hvorfor får manden vasket fødder, og hvem er den vildt udseende mand, der kysser en anden på hånden? Svarene på disse spørgsmål kan man få ved Stiftsmuseets vinterferiearrangement 11. og 12. februar. Foto: Nationalmuseet

Vinterferietilbud på Museum Lolland-Falster

I vinterferien byder Stiftsmuseet i Maribo på drabelige fortællinger om bortførelse, krig og en slange. På Falsters Minder i Nykøbing F. vil børn i vinterferien kunne lave deres egen torshammer og høre fortællingerne om Tors hammer.

Læs mere om tilbuddene på Stiftsmuseet

Læs mere om tilbuddene på Falsters Minder

Modstandskampens børn

I 2015 er det 75 år siden Danmark blev besat af tyskerne og 70 år siden befrielsen i 1945. Det markerer Kulturmindeforeningen Nykøbing Falster med et spændende foredrag ved Annette Holtze, Sdr. Alslev, der vil fortælle om de omkostninger, som modstandskampen i Danmark under besættelsen havde for frihedskæmpernes børn.

Læs mere

Torbens unikke danefæ vises på Nationalmuseet

Amatørarkæolog, Torben Christjansen, sikrer Lolland-Falster en fornem plads i Nationalmuseets årlige danefæudstilling, der åbner 30. januar 2015.

En grim, lille sølvmønt og en lille torshammer af sølv på nogle få centimeters længde. Umiddelbart syner amatørarkæologen Torben Christjansens detektorfund ikke af meget. Men tag ikke fejl. Der er tale om meget sjældne og ret så usædvanlige fund af danefæ.

De to fund vises i Nationalmuseets danefæudstilling, som åbner den 30. januar.  De får følgeskab af en sjælden romersk satyrfigur, der er fundet nær Virket på Falster af en amatørarkæolog fra Nordsjælland.

Nationalmuseet skriver i en pressemeddelelse, at udstillingen kan opleves i Nationalmuseets forhal 30. januar - 31. december 2015.

Se mere om Nationalmuseets danefæudstilling

Museum Lolland-Falster
Frisegade 40, 4800 Nykøbing Falster

Tlf.: 54 84 44 00
Mail: post@museumlollandfalster.dk

Telefontid:
Tirsdag - torsdag: 10-14
Fredag: 10-13

Afmeld