Frilandsmuseets butik

Gæster i museumsbutikken

 

På Frilandsmuseet findes butikken og billetsalget i dag i Skovridergården. Skovridergården er en bindingsværksbygning fra Vantore, der efter al sandsynlighed blev opført i 1650'erne. Siden Skovridergården blev opført, er der sket mange forandringer med huset - det gælder funktion, udseende og indretning. På grund af de mange ændringer, der er foretaget på huset, valgte museet, da huset kom til Frilandsmuseet i 1924, ikke at indrette det til skovriderbolig. Derimod blev der udstillet en husmandsstue i det gamle hus.

 

Gæster i museumsbutikken

 

I de første mange år af Frilandsmuseets eksistens var der ved indgangen til museet en lille træbygning, der tog sig af billet- og kiosksalg. Efter en årrække havde museet behov for mere plads til disse funktioner og begyndte at overveje, hvor de kunne placeres. Valget faldt på Skovridergården, da man i dette hus ikke var bundet af det originale interiør. Derfor tog man i midten af 1970'erne fat på at indrette Skovridergården med publikumsfunktioner. Her fik museet fat i inventaret fra en gammel købmandsforretning i Rødby, som den dag i dag stadig danner rammen om museets butik og billetsalg.

 

I den gamle Skovridergård er det som at træde tilbage i tiden. Pludselig befinder man sig i en gammel købmandsforretning, hvor der stadig står de originale opbevaringsglas på hylderne, og i loftet hænger papirsposerne til bl.a. soda og sukker. Men i butikken findes der også et bredt udvalg af nye og spændende salgsvarer, der løbende udvides.

 

Gammeldags legetøj

Noget for enhver smag

 

Med det brede udvalg af forskellige varer er det muligt for alle at komme hjem med et helt specielt minde fra besøget på Frilandsmuseet. En af de varetyper, som er godt repræsenteret i butikken, er bøger. Her findes litteratur om Lolland-Falsters historie, madkultur, Frilandsmuseet, dyr, bondekultur, højtider, vejret og meget andet. Derudover sælges mange forskellige ting, der er anvendelige i køkkenet som f.eks. keramikskåle, fade, kander, forklæder, viskestykker, honningslynger, kurve, træknive og meget mere.

 

Kurveflet og legetøjsbiler

Kurveflet og legetøjsbiler

 

Der er også noget for børn i alle aldre. Heriblandt forskelligt gammelt legetøj, sjippetov, diverse spil, bamser, farveblyanter, puslespil, påklædningsdukker, glansbilleder, slikkepinde og bolcher. 

 

Endelig er det også muligt at købe kaffe, te, øl, sodavand, is og kage.

 

Så kom på Frilandsmuseet og nyd den hyggelige stemning i butikken i den gamle Skovridergård.

 

Den smukke Skovridergård, der rummer Frilandsmuseets butik

Den smukke Skovridergård, der rummer Frilandsmuseets butik