Kommende udstilling

Johannes Wilhjelm. Høstfolk. 1927. Foto Ole Akhøj

Johannes Wilhjelm, Høstfolk, 1927. Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj

 

Johannes Wilhjelm – fra Italien til Skagen

Fuglsang Kunstmuseum
Særudstilling: 12. oktober 2018 – 6. januar 2019

 

I efteråret slår Fuglsang Kunstmuseum dørene op for en stor særudstilling med den lollandsk fødte og vidt berejste maler Johannes Wilhjelm (1868-1938). I anledning af 150-året for Wilhjelms fødsel stiller museet skarpt på kunstnerens i dag ukendte liv og virke. Det sker med flere end 60 malerier, hvoraf mange ikke været udstillet siden Wilhjelms egen tid.

 

Johannes Wilhjelm voksede op som godsejersøn på herregården Øllingsøe, og han blev uddannet på kunstakademiet i København og på Kunstnernes Frie Studieskoler som elev af P.S. Krøyer og Kristian Zahrtmann. Han slog sig ned i Italien i 1890’erne, og rejste siden i Sydfrankrig, men vendte omkring århundredeskiftet hjem til Danmark. Her kastede Wilhjelm sin kærlighed på først egnen omkring Svinkløv og senere kunstnerlivet i Skagen, hvor han indgik i kredsen af yngre skagensmalere.

 

Livet igennem modtog Wilhjelm hædersbevisninger, bestred flere væsentlige poster i dansk kunstliv, og han efterlod sig en omfangsrig produktion, som længe har stået i skyggen af kunstnerkoloniernes pionerer. Med Fra Italien til Skagen sætter Fuglsang Kunstmuseum nu fokus på en lokalt forankret kunstner med internationalt udsyn, hvis værker handler om altid aktuelle emner som forholdet til naturen, samværet med familien og længslen efter det gode liv.

 

Udstillingen ledsages af den første større og rigt illustrerede bog om kunstneren.

Projektet er skabt i nært samarbejde med Skagens Kunstmuseer og Ribe Kunstmuseum (i Ribe dog i reduceret udgave), som efterfølgende viser udstillingen.

 

Læs mere her