EFTERLYSNING

Fotografi (beskåret) af Goldstein? Munchmuseets fotoarkiv, OsloEFTERLYSNING af Emanuel Goldstein genstande
Fotos, breve, digtsamlinger...?

 

Fuglsang Kunstmuseum viser til foråret særudstillingen Munch og Goldstein. Intense linjer, der fortæller historien om det livslange venskab mellem den verdensberømte norske kunstner, Edvard Munch, og den hidtil ukendte digter Emanuel Goldstein fra Nakskov.

 

Kurator Liza Kaaring har længe været i samlinger og arkiver for at finde breve, fotografier og digtsamlinger af den danske digter fra Nakskov, som Munch var stor beundrer af, men som er gået fuldstændig i glemmebogen. Der er allerede fundet interessante ting, men især fotografier af Goldstein og eksemplarer af hans digtsamlinger, vil vi meget gerne høre om.

 

Kaaring udtaler: "Det er altid spændende at efterlyse genstande, fordi man kan være heldig at finde noget, man slet ikke vidste noget om og blive henrykt over at få kendskab til. Emanuel Goldstein blev født i Nakskov i 1862, hvor familien boede indtil 1880, og hvor faren drev sin buntmagerforretning. I 1880 flyttede de til København, hvor faren startede engrosfirmaet J. Goldstein & Søn. Det kunne være rigtigt sjovt, hvis en efterlysning kunne give os endnu mere viden om den glemte digter og måske føre os til genstande, som kunne indgå i udstilling og bog”.

 

Udstillingen, der arrangeres i samarbejde med Ribe Kunstmuseum, vises på Fuglsang i perioden 17. maj 2019 – 1. september 2019, og efterfølgende på Ribe Kunstmuseum 14. september 2019 – 8. december 2019.

 

Henvendelse til museumsinspektør Liza Kaaring på e-mail: lk@fuglsangkunstmuseum.dk