FEBRUAR nyhedsmail

H.M. Dronningen har et stort kendskab til Niels Skovgaard og har lånt et af sine egne værker af kunstneren til udstillingen. Figurmaleriet ’Kvindernes dans i Megara’ fra 1919 hænger til dagligt i majestætens arbejdsværelse på Marselisborg Slot, men nu kan du opleve det på Fuglsang.
Foto: Ingrid Riis

Niels Skovgaard. Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Nyåbnet særudstilling

Fuglsang Kunstmuseum sætter spot på en talentfuld, nysgerrig og alsidig kunstner:
Niels Skovgaard (1858-1938) var yngste søn af landskabsmaleren P.C. Skovgaard. Gennem barndommen blev han inspireret til at male, og det lå i kortene, at han skulle være kunstner. Niels gik på kunstakademiet i København, men tog aldrig afgang. Det forhindrede ham ikke i at blive en dygtig og anerkendt kunstner, der arbejdede med mange materialer og medier.

Niels Skovgaard foretog mange rejser i både Norden, Frankrig, Italien og Grækenland, og udviklede med tiden sit talent og fandt inspiration til sine mange motivkredse - bl.a. friluftsstudier, rejseskildringer, kristne og mytologiske motiver.

Med mere end 140 kunstværker og genstande fra offentligt og privat eje fra ind– og udland præsenterer særudstillingen et bredt udsnit af kunstnerens omfangsrige og mangfoldige virke.

 
Niels Skovgaard, Udsigt fra vor bolig paa Naxos. Tidlig sommermorgen, 1885
Den Hirschsprungske Samling. SMK Foto / Jacob Skou-Hansen

Udstillingen,
der sker i samarbejde med Skovgaard Museet og Vejen Kunstmuseum, ledsages af en ny stor antologi om kunstneren på både dansk og engelsk, der sælges i museumsbutikken til 299 kr. Send en mail til museet, hvis du ønsker at få den tilsendt.

Offentlig omvisning d. 3. februar kl. 13. Personlig tilmelding i museumsbutikken på dagen (plads til 30)

Fuglsang AFTEN 6. februar kl. 18.30

Kurator Fleur Wetterholm har allerede vist H.M. Dronning Margrethe rundt i Niels Skovgaard-udstillingen. Nu er det din tur! Fleur vil på en aftenomvisning præsentere udvalgte værker og fortælle lidt om tilblivelsen af særudstillingen.
Personlig tilmelding på dagen i museumsbutikken. 
Museet holder åbent til kl. 20 denne onsdag.

Familieworkshops i vinterferien (uge 7)

Tag med dine børn eller børnebørn på kreativ workshop. Museets formidler inviterer på børnevenlig omvisning i Niels Skovgaard-udstillingen, og med inspiration fra hans keramik går turen derefter til det kreative værksted. Vælg mellem fredag 15. eller lørdag 16. februar. Husk tilmelding.

Åbent alle dage i vinterferien (uge 7)

Generelle åbningstider: onsdag – søndag kl. 11 – 16, dog til kl. 20 onsdag 6. februar.

OBS! Åbent alle dage i skolernes vinterferie - uge 7 (11. februar - 17. februar).

Foredrag 23. februar kl. 14 - 15.30

Fra Ødipus til Grundtvig er overskriften på et foredrag om Niels Skovgaards virke som billedhugger, og de motivkredse han beskæftigede sig med. Foredragsholder er museumsleder på Vejen Kunstmuseum Teresa Nielsen, der er specialiseret i skulptur og keramik i dansk kunst fra omkring 1900. Nielsen er medforfatter til den store nye Niels Skovgaard antologi, der ledsager udstillingen.
Køb billet på billetto.dk

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR).

Afmeld