APRIL nyhedsmail

H.M. Dronningens maleri af Niels Skovgaard, som for tiden hænger i museets særudstilling, skal snart retur til dronningens arbejdsværelse på Marselisborg Slot. Sidste chance for at se værket på Fuglsang er 9. april.


Niels Skovgaard, Kvindernes dans i Megara, 1919. Foto: Ole Misfeldt

Niels Skovgaard. Maler · Billedhugger · Keramiker · Illustrator

Særudstilling til og med 28. april

Den store retrospektive udstillingen om Niels Skovgaard viser den første samlede præsentation af hans værker og genstande i 80 år:

De tidligste landskabsmalerier af Niels Skovgaard (1858 - 1938) er inspireret af hans far P.C. Skovgaard og rundet af den hjemlige tradition med et nært forhold til naturen.

Efter udlandsrejser udviklede Niels sig i en dekorativ og eventyrlig retning, og skabte et mere farverigt og ornamenteret univers. På rejserne fik han inspiration til sine mange motivkredse - bl.a. friluftsstudier, rejseskildringer, kristne og mytologiske motiver, og fandt emner, der optog ham resten af livet.

Skulptur, keramik og 
llustration blev også udforsket. Flere markante værker giver Niels Skovgaard en vigtig plads som billedhugger i dansk kunsthistorie, og hans vignet på ryggen af højskolesangbogen har de fleste af os stiftet bekendtskab med.

Særudstillingen ledsages af en stor ny antologi om kunstneren på både dansk og engelsk, der sælges i museumsbutikken til 299 kr. Send en mail til museet, hvis du ønsker at få den tilsendt.

Guidet tur - sidste chance 7. april

Den sidste offentlige omvisning i Niels Skovgaard-udstillingen er 7. april kl. 13. Personlig tilmelding i museumsbutikken på dagen (plads til 30). Butikken sælger kombi-billetter med rabat til både museet og koncerten kl. 15 i KUMUS, der arrangeres af Fuglsang Musikforening

 

April og påskeåbent

Foråret bringer nye åbningsdage/tider på museet, nemlig tirsdag - søndag kl. 11-17. I påskeugen (15. - 22. april, inkl. begge dage) har vi åbent hver dag. 
Til børn og unge er der gratis entré og kreative aktivitetsark (udleveres gratis i museumsbutikken).

Gratis mini-foredrag 26. april

En ukendt guldaldermaler og den verdensberømte Edvard Munch. Hør dugfriske overraskelser fra Fuglsangforskerne i to gratis mini-foredrag ifm. den årlige videnskabsfestival Forskningens Døgn. Ingen tilmelding, bare mød op i foredragssalen kl. 11.

Fuglsang AFTEN 1. maj

Lyt til fuglesang på Fuglsang. Gå med ornitologen og få hjælp til at udpege fugle, som synger i Fuglsang Have, skoven og det åbne land. Mange trækfugle er ankommet nu, og deres sang blander sig med de mere fastboende fugles stemmer. Køb billet til kl. 16 her eller kl. 19 her  Museet holder åbent til kl. 20 hver den 1. onsdag i måneden

Kommende særudstilling

Glæd dig til en enestående norsk privatsamling af Edvard Munchs kraftfulde og farverige træsnit i en udstilling, der fortæller historien om venskabet mellem den norske verdenskunstner og den ukendte digter Emanuel Goldstein fra Nakskov. Munch og Goldstein. Intense linjer åbner naturligvis på Norges nationaldag 17. maj.

Du kan nå det endnu

Der er få billetter tilbage til Fuglsang AFTEN 3. april kl. 18.30 med foredrag om billedkunstner Ingemann Andersen.

Museet holder åbent til kl. 20 samme dag, fordi det er den første onsdag i måneden.

Nyheder i museumsbutikken

Du kan nu købe flotte viskestykker med to af favoritmotiverne fra museets samling: P.C. Skovgaards 'Parti fra Iselingen Skov' og Laurits Tuxens 'Ved frokosten'.
De er i bomuld og hvide på bagsiden. 

Send en mail til museet, hvis du vil have dem tilsendt. 
Butikken giver 10% (dog ikke på kunsthåndværk) til medlemmer af museets venneforening.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR).

 

Logo Facebook  Logo Instagram   Logo Twitter   Logo YouTube   Logo Tripadvisor

Afmeld