MARTS nyhedsmail

Museet holder åbent til kl. 20 den første onsdag i hver måned – vi kalder det ’Fuglsang AFTEN’. Så kan du nå at besøge udstillingerne efter arbejde, og f.eks. gå en aftentur på smukke Fuglsang. Caféen og butikken har naturligvis også åbent.
På en ’Fuglsang AFTEN’ finder du også altid et tilbud om omvisning, foredrag eller anden event.

Jubilæumsudstillingen

Fuglsang Kunstmuseum fejrer i år 10-året for sin indvielse i 2008. I anledning af jubilæet ønsker museet at understrege sin position som ambitiøst og udadvendt, der i kraft af nyerhvervelser og udstillinger til stadighed styrker og perspektiverer sin samling. 

Derfor stiller udstillingen skarpt på det seneste årtis erhvervelser og deponeringer - værker fra 1800-tallets malere til nutidens fotografer. De er ophængt ved siden af de kunstværker, som oprindelig var med til at motivere nyhederne.

Oplev f.eks. Carl Blochs portræt af Charlotte Scavenius, der hænger i guldaldersalen (sal 1). Det blev inddeponeret på museet i 2015 fra privat ejer og vises nu offentligt for første gang. Foto: Ole Akhøj. 

Jubilæumsudstillingen indtager hele museet indtil d. 12. marts, hvorefter særudstillingssalen (sal 12) vil lukke midlertidigt frem til 23. marts pga. udstillingsskift (læs nedenfor).

Læs mere om jubilæumsudstillingen og fondsstøtten her

Der er spændende læsning at hente i den nye jubilæumsbooklet med et kort essay om museets flytning til Fuglsang for 10 år siden samt analyser af udvalgte nyerhvervelser. Sælges i museumsbutikken og i webshop til 75 kr., dog gratis for medlemmer af venneforeningen.

Husk den offentlige omvisning den første søndag i måneden - næste gang d. 4. marts kl. 13-14. Gratis for museets gæster med plads til 30. Tilmelding sker samme dag fra kl. 11 i museumsbutikken.

 

Fuglsang AFTEN

Aftenforedrag v. kunsthistoriker Hanne Abildgaard d. 7. marts. Hør om hendes forskning i dansk kunsthistorie, herunder kunstnere hun særligt har beskæftiget sig med. Abildgaards indsats har medført, at ellers glemte billedkunstnere er blevet genindskrevet i historien - bl.a. den oversete Astrid Holm og John Christensen - begge repræsenteret i Fuglsangs samling.

Kommende særustilling åbner d. 23. marts

Fuglsang Kunstmuseum 10 år. Dialog med SMK kombinerer udvalgte af museets fine kunstværker med perler fra de fornemme samlinger på Statens Museum for Kunst, hvoraf flere er kategoriseret ENB, dvs. værker af 'Enestående National Betydning'.
Særudstillingen byder på en unik chance for at se værdifulde facetter og forbindelser mellem udsøgte værker, der til daglig befinder sig i hver sin del af landet. Populære sværvægtere som f.eks. Hammershøi, L.A. Ring, Anna Ancher og Christen Købke vises samt oversete mestre som f.eks. Astrid Holm og Niels Nedergård. Dialog med SMK vises d. 23. marts - d. 21. maj.

Påsken

Vi holder åbent alle dage i og omkring påsken (26. marts - 2. april). Museets formidler har produceret inspirerende aktivitetsark, der inddrager børn i kunsten på væggen (udleveres gratis i museumsbutikken). Entrén er gratis for børn/unge under 26 år. Vi ønsker alle en god påske.

Kend dit museum

Er du (nyt) medlem af Fuglsang Kunstmuseums Venner, inviteres du til introduktion af museet ved direktør Anne Højer Petersen samt orientering om foreningens mange aktiviteter ved formand, Lisbeth Krohn. Det foregår d. 17. marts og er gratis, men kræver tilmelding.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk

Afmeld