JUNI nyhedsmail

Sommerens særudstilling Jordforbindelser viser perler af bl.a. Jens Juel, C.W. Eckersberg, Johan Th. Lundbye, L.A. Ring, Wilhelm Hammershøi og Peter Hansen.


C.W. Eckersberg, Møns Klint. Udsigt til Sommerspiret, 1809. Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj

Jordforbindelser. Dansk maleri 1780 - 1920 og det antropocæne landskab

Særudstilling fra 8. juni - 23. september

Spor af mennesker
Jordforbindelser er en visionær udstilling, der diskuterer klimaforandringer på en ny måde.
Naturen har ændret sig dramatisk de sidste 200 år, områder er blevet opdyrket, og byer og veje har erobret land. I 1800-tallet fortolkede landskabsmalerne forandringerne i dialog med naturvidenskaben. Sammen med geologiske undersøgelser og landbrugets teknologiske fremskridt formede kunsten vores syn på den natur, der i stigende grad blev menneskeskabt.

På udstillingen vises en perlerække af landskabsmalerier og to anerkendte samtidskunstnere, Rune Bosse og Camilla Berner, tilføjer en aktuel dimension på emnet med nye værker, der er lokalt forankrede og stedsspecifikke.
Frank ’Bonderøven’ Erichsen, Jesper Theilgaard og Minik Rosing, der alle er markante stemmer i nutidens debat om klima og natursyn, fortæller i specialproducerede videopodcasts om deres jordforbindelser.

I Jordforbindelser undersøges de historiske rødder, der vokser under nutidens antropocæne landskab, hvor menneskets indgriben er blevet så markant, at den kan aflæses geologisk. Der sættes spot på jord, landskab og menneskets aftryk i naturen, og udstillingen giver nye vinkler i en aktuel diskussion om de globale klimaforandringer.


Forud for projektet ligger flere års forskning, som også formidles i bogudgivelsen, Jordforbindelser (Aarhus Universitetsforlag), der sælges i museumsbutikken og i web shop.

Til børnene udleveres der gratis sporleg i museumsbutikken, familieworkshops med formidleren samt legelandskab til fri afbenyttelse i atelieret.

Offentlig omvisning

Den guidede tur søndag d. 3. juni går igennem fast samling med præsentation af udvalgte værker, deriblandt nyerhvervelser og highlights. Kunsthistoriker Guri Skygge Andersen tager imod kl. 13. 
Det er gratis for museets gæster.

Fuglsang AFTEN d. 6. juni kl. 19

Lyt til fuglesang på Fuglsang. Gå med ornitologen og få hjælp til at udpege fugle, som synger i Fuglsang Have, skoven og det åbne land. Hør om, hvordan man kan kende fuglene på deres stemmer. Bestil billet herMuseet holder åbent til kl. 20 hver den 1. onsdag i måneden.

Foredrag v. Gertrud Oelsner

Hør om tankerne bag den aktuelle særudstilling Jordforbindelser. Dansk maleri 1780 - 1920 og det antropocæne landskab v. direktør på Den Hirschsprungske Samling i København, Gertrud Oelsner. Udstillingen bygger delvist på Oelsners forskning fra hendes tid som museumsinspektør på Fuglsang Kunstmuseum. Foredraget d. 24. juni er gratis, tilmelding på billetto.dk.

 

Aftentur til Skejten

Omdrejningspunktet på den årlige gåtur er natur- og kulturlandskab ved Fuglsang. Oplev en anderledes tur til strandengen Skejten, når guiderne fortæller ud fra deres faglige kompetencer (geologi, natur, kunst, arkæologi).
Den 25. juni kl. 19

Vandretur på Fuglsang

I tilknytning til særudstillingen Jordforbindelser inviterer naturvejlederen på vandring i Fuglsangs herregårdslandskab. Få fortællingen om landskabet og om hvordan mennesker har levet i og udnyttet mulighederne ved Fuglsang i tusinder af år. Den 17. juni kl. 14.30

Jazz koncert på Fuglsang

Fuglsang Musikforening og venneforeningerne for hhv. Fuglsang Kunstmuseum og Ensemble Storstrøm arrangerer en festlig søndag med en koncert med Michael Axen Jazztrio i koncertsalen i KUMUS (museets nabobygning).
Køb billet med eller uden frokost på billetto.dk til d. 17. juni kl. 10:30.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR).

Afmeld