DECEMBER nyhedsmail

Jul & nytår:

Åbent onsdag - søndag
kl. 11-16 til og med 16. dec.
Fuglsang AFTEN 5. dec. dog åbent til kl. 20.

Lukket: 17. - 25. dec. Åbent: 26. - 30. dec.
Lukket 31. dec. - 1. jan.

Julius Paulsen, Morgensøvn. Ung pige under rød dyne. 1914

'Johannes Wilhjelm - fra Italien til Skagen'

Særudstilling til og med 6. januar 2019

Pressen skriver: 

 I sine landskabsmalerier fra begyndelsen af det 20. århundrede er Wilhjelm en kunstnerisk højdespringer Kristeligt Dagblad

 Lolland-Falsters Folketidende

Fra polske roepiger på Lolland til mondæne kroketspillere i det nordjyske. Lysindfald i et våbenhus, et kirketårn. Solbelyste fyrretræer. Banale dagligdags nedslag kunne man fristes til at sige. Og så alligevel. Han [Wilhjelm] er en virtuos rent farvemæssigt Sjællandske

Et meget charmerende billede ... er ‘Kunstnerens børn i haven i Skagen‘ fra 1916. En intim skildring af en solvejrdag i haven med fin nærhed mellem de to personer og hele registret af impressionistisk teknik med solpletter og refleksfarver Kunstavisen 


Johannes Wilhjelm, Kunstnerens børn i haven i Skagen, 1916.
Skagens Kunstmuseer. Foto: Skagens Kunstmuseer
 

 

Offentlig omvisning 2. december

Du får ofte et dybere indblik i kunsten, når du bliver taget i hånden af en af museets kunsthistorikere i en guidet tur. Så tag med på søndagsomvisningen kl. 13 og bliv præsenteret for Johannes Wilhjelm-udstillingen. Personlig tilmelding i museumsbutikken, der også sælger fællesbillet til både museet og julekoncerten i KUMUS samme dag kl. 15.

Fuglsang AFTEN 5. december

Museumsinspektør Tine Nielsen Fabienke inviterer til kurator-omvisning kl. 18.30 i særudstillingen. Tine vil også fortælle små historier om, hvordan udstillingen 'Johannes Wilhjelm - fra Italien til Skagen' er blevet til. Hele museet holder åbent til kl. 20 denne onsdag.

Juleshopping

Butikken sælger søde glasnisser samt yndige håndlavede glasblomster på fod af Lene Morgenstjerne blandt mange andre artikler til adventsgaver, værtindegaver, julegaver osv. 
Vær opmærksom på, at sidste shoppingdag inden jul er 16. december (3. søndag i advent). 

Et år rinder ud ...

Glædelig jul & godt nytår og tak for mange gode besøg i år! Glæd jer til særudstillinger og nyophængninger i det nye år. 
Museet holder LUKKET i ugerne 2 + 3 i 2019, og vi er klar igen 23. januar.
25. januar åbner en retrospektiv udstilling af Niels Skovgaards værker, og maleriet 'Julenat' er et forskræp derpå.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

www.fuglsangkunstmuseum.dk

Tlf.: 5478 1414 
Telefontid: Tirsdag-torsdag kl. 11-15 og fredag kl. 11-13

Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk Når du modtager Fuglsang Kunstmuseums nyhedsbreve, accepterer du, at vi håndterer dine personlige oplysninger i overensstemmelse med EUs databeskyttelsesforordning (GDPR).

Afmeld