Damptræf

Tre store dampmaskiner

Tre af de helt store dampmaskiner, der har deltaget i damptræffet

 

Siden 2008 har Museum Lolland-Falster afholdt arrangementet "Fra Damp til Diesel" på Frilandsmuseet i Maribo, hvor dampmaskiner i alle størrelser og former har fløjtet og kørt mellem de gamle bindingsværkshuse. Der deltager dampentusiaster fra hele Danmark samt forskellige fra England, Tyskland og Holland. Udstillerne viser alt lige fra små roterende sodavandsdåser, store stationære motorer, tonstunge dampmaskiner og modeldampbåde til veteranbiler og -motorcykler, modeljernbaner, gamle brandbiler og meget andet.

 

Stor dampmaskine foran Stubmøllen fra Fejø

 

Deltagerne skifter fra år til år, men der er altid mulighed for at opleve et bredt udvalg af maskiner og få en snak med deres ejere. Arrangementet er bygget op omkring forbindelsen mellem udstiller og publikum og giver således en unik mulighed for at møde eksperterne indenfor damp- og dieselmaskiner.

 

Det er muligt at købe pølser, kage, is, kaffe, øl og sodavand på pladsen. Man er selvfølgelig velkommen til at medbringe egen mad og drikke, som kan nydes på museet og engområdet.

Arrangementet finder altid sted i weekenden efter pinse, hvor de fantastiske store og små maskiner indhyller Frilandsmuseets gamle huse i røg og damp.

 

 

Damptræf 2019

Historien bag Damptræffet

Hvad er der sket siden det første Damptræf i 2008?

Damppløjning

Damptræfstemning i levende billeder