Fra Damp til Diesel

Frivillige ved de mange dampmaskiner. Foto: Bo Herbst

Foto: Bo Herbst

 

Siden 2008 har museet afholdt arrangementet "Fra Damp til Diesel", hvor dampmaskiner i alle størrelser og former har fløjtet, dampet og kørt rundt mellem de gamle bindingsværkshuse i Maribo.

 

Ved arrangementet deltager damp- og dieselentusiaster fra hele Danmark samt England, Tyskland og Holland. Udstillerne viser alt fra små roterende sodavandsdåser, store stationære motorer, tonstunge dampmaskiner og modeldampbåde til veteranbiler og -motorcykler, modeljernbaner, gamle brandbiler og meget andet.

 

Rundt om blandt de gamle maskiner kan du også finde folk i historiske dragter, der er med til at skabe en helt særlig stemning.

 

Ægtepar i tidstypiske dragter foran veteranbiler

 

Deltagerne skifter fra år til år, men der er altid mulighed for at opleve et bredt udvalg af maskiner og få en snak med deres ejere. Arrangementet er bygget op omkring forbindelsen mellem udstiller og publikum og giver således en unik mulighed for at møde eksperterne indenfor damp- og dieselmaskiner.

Det er muligt at købe pølser, kage, is, kaffe, øl og sodavand på pladsen. Man er selvfølgelig velkommen til at medbringe egen mad og drikke, som kan nydes på museet og engområdet.

 

Vil du være med?

Har du en sjov, fascinerende eller smuk damp- eller dieselmaskine, og kunne du tænke dig at deltage i årets damptræf er her muligheden.Vi vil gerne have dig med til næste damptræf, så der bliver endnu mere teknik og nostalgi at se på.
Så har du en veteranbil, veterantraktor, dampmaskine, modeldampbåd eller andet, der kunne være en del af damptræffet, hører vi gerne fra dig.

Arrangementet finder altid sted i weekenden efter Pinse.

Kontakt  arrangementskoordinator Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på asm@museumlollandfalster.dk eller 2559 3456.

Hold øje med museets kalender for hvornår vi afholder arrangementet næste gang

 

 

 

 

 

Historien bag Damptræffet
Damppløjning

Damptræfstemning i levende billeder