Nyindretning af Langet Skole

Langet skole

 

I forbindelse med fejringen af 200-året for undervisningspligtens indførelse i 2014 fik Museum Lolland-Falster mulighed for at istandsætte og genmøblere Langet skole i overensstemmelse med C.D.F. Reventlows forskrifter i skolereglementet.  Parallelt med genmøbleringen blev en række af de gymnastikredskaber, som C.D.F. Reventlow af egen lomme bekostede ved sine skoler, genskabt, så det er muligt på egen krop at prøve kræfter med de krav, der blev stillet til eleverne i undervisningen.

 

Skolens beboelse er i dag indrettet som efter udvidelsen i 1828. Ved udvidelsen fik skoleholderen Rolfsen - skolens eneste lærer - adskilt sit soveværelse fra dagligstuen. Udvidelsen gav desuden mulighed for indretning af en stadsstue med sofa og billeder på væggene, ligesom skoleholderen fik adskilt sin indgang fra eleverne, der tidligere skulle igennem hans forstue for at komme ind i den store skolestue.

 

Genmøbleringen og istandsættelsen har kunnet lade sig gøre takket være en bevilling fra Skibsreder Carsten Brebøls Almennyttige Fond i 2014.