05. September 2019
Frilandsmuseet

Historisk café med søde fortællinger

Denne søndag er den sidste officielle åbningsdag på Frilandsmuseet, inden efterårsferien går løs i uge 42. Det vil vi gerne markere med denne hyggelige eftermiddag i museets Skovpavillon, - med lækkerier, fortællinger og naturligvis en mulighed for at opleve Frilandsmuseet, inden efterårets fantastiske farveflor indtager stedet.

 

“Kagerne er naturligvis bagt efter gamle opskrifter og vil tage jer på en sød og lækker rejse gennem kagens udvikling. Vi garanterer, at det er yderst delikat, hvad vi serverer denne eftermiddag. Der vil både være kager, som er lidt anderledes, end hvad du finder hos en traditionel bager i dag – og nogle, der er mere genkendelige. Som et ekstra krydderi bliver der også fortalt om kage gennem historien og om, hvordan mennesket altid har indtaget sødt som en del af kosten. Lige fra sommermodne bær over kogte fedtkager og til lette og luftige småkager,” fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Hen over eftermiddagen bliver man præsenteret for en meget bred vifte af kager, som har haft betydning for en given periode, og som vi måske endda stadig spiser i dag – helt uden at kende deres historie. “Vi glæder os til at servere alle disse lækkerier og fortælle alle de søde historier, der følger i kagernes melspor,” afslutter formidlingsinspektøren.

 

Billetter kan købes enten via Billetto eller købes i butikken på Frilandsmuseet. Billetten gælder til caféen og giver adgang til Frilandsmuseet hele dagen.

 

Arrangementet er forbeholdt CulturePoint-brugere, opret derfor en gratis bruger, når du har købt eller reserveret din billet. Arrangøren kan spørge om at se, at du er bruger af CulturePoint ved at se din app eller bruger fra din telefon. Opret en bruger på www.culturepoint.dk.

 

CulturePoint er et fællesskab for kulturoplevelser på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster. Her kan du få inspiration til et besøg hos de mange kultursteder i områderne, optjene kulturpoint mv. CulturePoint er et samarbejde mellem Museum Lolland-Falster, Museum Sydøstdanmark, Østsjællands Museum, VisitSydsjælland-Møn og VisitLolland-Falster. Du optjener kulturpoints, når du bevæger dig rundt på vores app eller hjemmesiden, som kan bruges ved nogle tilbud. Det er ikke alle tilbud, som kræver brug af points.

 

Der er et begrænset antal pladser til cafédagen, så det er først-til-mølle-princippet. Max 40 deltagere.

 

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: søndag d. 29. september kl. 13.30-15.30
Pris: 195 kr. Prisen dækker historisk kagebord, kaffe/te/saft, foredrag samt entré til Frilandsmuseet. Der er et begrænset antal pladser, så det er først-til-mølle-princippet. Max 40 deltagere.