11. April 2019
Frilandsmuseet

Skovridergården er stadig under ombygning, men står færdig til åbningen den 30. april. Foto: Museum Lolland-Falster

Sæsonåbning på Frilandsmuseet

Da Frilandsmuseet åbnede i 1927, skrev en avis “en fortryllende lille Landsby fra gamle Dage ligger der nu – yndig og smilende og i en Ramme saa skøn, at det ikke kan tænkes bedre.” Og selvom der er gået mere end 90 år siden åbningen, er rammerne stadig de samme. En perle, omgivet af skov og vand.

 

“Natur og kultur er i perfekt harmoni på Frilandsmuseet, hvorfor det giver rigtig god mening at placere Naturlandets infopunkt for Maribosøerne netop her,” fortæller Ulla Schaltz, museumsdirektør ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter, “Vi glæder os utroligt meget til at slå dørene op d. 30.april og præsentere dette helt nye hus, som både er for natur- og kulturinteresserede. Og så håber vi naturligvis, at der opstår en form for synergi hos gæsterne, så de finder begge emner interessante.”

 

Åbningen af Naturlandets infopunkt er slået sammen med åbningen af Frilandsmuseet. Det er derfor første gang, man kan opleve både infopunktet og Frilandsmuseets nye butik. “I forbindelse med at Skovridergården skulle have den helt store overhaling med den nye tilbygning og indretningen af Naturlandets infopunkt, besluttede vi på museet, at butikken også trængte til en opgradering. Derfor er det et helt nyt syn, der møder gæsterne, når de skal besøge Frilandsmuseet fra denne sæson. Men jeg håber og tror, at man vil synes, at det er et løft til museet,” fortæller Dorthe Fibæk, butiksansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

 

Infopunkt Maribosøerne indvies af Lolland Kommunes borgmester Holger Schou Rasmussen, og museets direktør Ulla Schaltz byder velkommen. Naturlandet er efterfølgende vært ved et lille stående traktement med et tvist af 1800-tallet.

 

“I landbosamfundet gik d. 30. april under navnet Valborgsaften. Denne aften blev betragtet som en vågenat, hvor man i dele af landet tændte bål på højene og blev oppe hele natten for ikke at blive overlistet af de underjordiske, hvilket kunne få fatale konsekvenser. Foråret blev dengang nemlig set som en magisk tid, og det var vigtigt, at man tog sine forholdsregler, så man bl.a. sikrede sig mod det onde og ikke gjorde noget, der kunne ødelægge sensommerens høst,” fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster, og fortsætter, ”derfor vil alle dagens gæster få udleveret et par remedier, så man kan være med til at sæsonsikre Frilandsmuseet mod alt det onde”.

 

Infopunkterne er en del af formidlingen af Lolland-Falster som én samlet natur- og oplevelsesdestination. Her kan alle få inspiration til at komme ud i naturen, prøve Naturlandets app og få mere at vide om de udvalgte cykel-, vandre-, ride- og kajakruter og de mange smukke naturområder. Der er også generel information om hele Naturlandet Lolland-Falster på infopunkterne.

 

Infopunktet er opbygget som en lille udstilling, hvor man får mere at vide om den lokalitet, man er på, og det tilhørende naturområde. På Infopunkt Frilandsmuseet handler det naturligvis rigtig meget om Naturpark Maribosøerne.

 

Infopunkt Naturpark Maribosøerne etableres i partnerskab mellem Naturlandet og Museum Lolland-Falster. Projektet er støttet af Nordea-fonden.

 

For yderligere information, spørgsmål og interview kontakt:
Museum Lolland-Falster:  
Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster: asm@museumlollandfalster.dk / 2559 3456

Naturlandet Lolland-Falster, projektledelsen:
Bo Rasmussen, projektleder, Kultur og Fritid, Lolland kommune: boras@lolland.dk
Frederik Cordes, projektleder, leder Natur og Plan, Guldborgsund kommune:  fc@guldborgsund.dk
Catharina Oksen, projektleder, Natur, Guldborgsund kommune: co@guldborgsund.dk


Hvornår: 30 april 2019, kl. 12-16
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: gratis