09. October 2018
Frilandsmuseet

Uhyggen breder sig på Frilandsmuseet d. 31. oktober 2018

Allehelgensaften - De dødes nat på Frilandsmuseet

Omgivet af mørke og kun med en lommelygte får man denne aften en unik mulighed for at gå på opdagelse i de gamle huse og se, hvad der foregår efter lukketid. Rundt om i husene bliver der fortalt om død, begravelse og al den overtro, der var forbundet med emnet.

 

”Det bliver noget helt særligt at besøge Frilandsmuseet efter lukketid og ikke mindst om aftenen. Her vil man uden tvivl opleve stedet på en ny og anderledes måde, og vi kan da ikke helt afvise, at det kan blive en anelse uhyggeligt”, siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Efter besøget går vi i samlet flok gennem den mørke skov ned til Maribo Domkirke, hvor de uhyggelige fortællinger fortsætter. Her vil sognepræst Per Møller og museumsdirektør og død- og begravelsesentusiast og -ekspert Ulla Schaltz lave en særlig aftenvandring på kirkegården.

 

”Maribo kirkegård er et utrolig smukt sted i dagslys, men jeg må da indrømme, at jeg glæder mig til at opleve stedet efter mørkets frembrud og se, hvilken stemning gravstederne og de store træer skaber i månens skær”, fortæller Ulla Schaltz, museumsdirektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Program for aftenen:
18.00: dørene åbnes på Frilandsmuseet
19.00-20.00: besøg Frilandsmuseet med lommelygte
20.00: afgang mod Domkirken (ønsker man at køre i bil, mødes vi ved Domkirken 20.20)
20.20: uhyggelige fortællinger ved Klosterruinen
20.30-21.00: kirkegårdsvandring i lommelygtens skær

 

Hvornår: 31. oktober 2018 kl. 19-21
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/18 år 10 kr.

 

Billet kan købes på Billetto

 

For yderligere information og interview kontakt: formidlingsinspektør Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på asm@museumlollandfalster.dk eller 2559 3456