28. June 2018
Frilandsmuseet

Tekstildag på Frilandsmuseet

Onsdag d. 4. juli sætter vi fokus på, hvordan man før i tiden fremstillede tekstil. Denne dag har museet inviteret en håndfuld tekstilkyndige, som demonstrerer forskellige fagligheder, og som hjertens gerne deler ud af deres viden.

 

Her er der bl.a. mulighed for at møde ’Det rullende hørværksted’ fra Køng. De viser, hvordan man omdanner den stride hørplante til anvendelige fibre, der kan spindes til garn. Der er ligeledes mulighed for at følge den næste proces, hvor det gråbrune hørlærred bleges hvidt, da pigerne fra Vintersbølle Blegeri også deltager.

 

Vi får også besøg af Stella Farver, som viser, hvordan tekstilerne fik deres smukke farver gennem plantefarvning. Derudover bliver der arbejdet ved væven og spinderokken.

 

"Vi har i den grad fået samlet et super hold på Frilandsmuseet denne dag, og vi håber virkelig, at der er mange, der har lyst til at komme forbi og opleve, hvordan man fremstillede tekstiler, inden maskinerne overtog alt det hårde arbejde, der tidligere foregik med håndkraft", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Derudover er der sjove aktiviteter for børn, som bl.a. kan lave flotte og farvestrålende armbånd med gammeldags teknikker eller smukke aftryk i planteværkstedet, hvor tørrede planter skaber tekstile billeder. I workshoppen arbejder vi med at lave direkte aftryk af malede, tørrede planter på tekstil ved hjælp af en varmepresse, og vi genskaber de smukkeste strukturer og former fra naturens flora i vores eget design.

 

Hele juli er der mulighed for at få et indblik i 1700- og 1800-tallets påklædning på landet gennem små temaskilte, der er sat op i Falstergården.

 

Dagens program:
10-16: Frilandsmuseet er åbent
10-16: De tekstilkyndige fortæller og demonstrerer deres teknikker på området
10-13: Aktiviteter for børn
11-15: Levendegørelse i Kapellanhuset

 

For yderligere kommentarer kontakt: formidlingsinspektør Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på 2559 3456 eller asm@museumlollandfalster.dk.

Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Hvornår: 4. juli 2018, se program for nærmere detaljer
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år 30 kr. pr aktivitet.