19. June 2018
Frilandsmuseet

Mød håndværkerne i juli på Frilandsmuseet

På Frilandsmuseet i Maribo har man gennem mere end 90 år passet på stedets stråtækte bindingsværkshuse. De gamle huse er primært bygget af naturmaterialerne ler, træ og strå og kræver derfor løbende renovering og vedligeholdelse.

 

"Henover sommeren er det muligt at opleve Frilandsmuseets dygtige håndværkere, når de går og arbejder på området. Her er man altid velkommen til at spørge ind til arbejdet og dermed få mere eller endda ny viden om de gamle håndværksteknikker", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

I juli kan man hver tirsdag opleve det arbejdende værksted, når de dygtige tømrere rykker ind på museet for at arbejde på forskellige projekter. I øjeblikket er de i gang med at retablere Frilandsmuseets lægeurtebed, og det sker naturligvis efter de gamle forskrifter. "Vi glæder os til at se det færdige resultat, men allerede nu kan vi tydeligt se, at det bliver nogle meget smukke lægeurtebede, vi får bygget", fortsætter formidlingsinspektøren.

 

Derudover vil man resten af sæsonen kunne følge med i byggeriet at Skovridergårdens nye tilbygning. Her vil museets egne håndværkere arbejde, og man kan på museets Facebook og hjemmeside følge projektet, hvor vi også oplyser, hvis der sker noget særligt på netop dette byggeri.

 

"Det er en stor fornøjelse, at vi får lov at følge dette spændende byggeprojekt på Skovridergården, og vi ser frem til løbende at kunne vise processen og ikke mindst det endelige resultat, når det er færdigt", afslutter Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

 

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på: 2559 3456 eller asm@museumlollandfalster.dk

 

Hvornår: Det arbejdende værksted - hver tirsdag i juli fra kl. 10-14
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 50 kr., børn u/ 18 år gratis