19. April 2018
Frilandsmuseet

Frilandsmuseet sætter fokus på bygningsbevaring

I bondesamfundet hed det sig, at landsbyens huse skulle kalkes inden pinse, da den stærke forårssol ellers ville tørre det nye lag kalk for hurtigt. Denne tradition følger vi naturligvis på Frilandsmuseet i Maribo, og vi har rent faktisk dedikeret en hel dag til fokus på istandsættelse og ikke mindst kalkning af gamle huse.

 

”Denne søndag bliver der mulighed for at få en snak med kyndige håndværkere, der med glæde deler ud af deres viden og erfaringer, når det handler om istandsættelse og bevaring af gamle, stråtækte bindingsværkshuse”, fortæller Carsten Malmros Jensen, tømrer og tækkemand ved Museum Lolland-Falster. ”Denne søndag har Museum Lolland-Falster samlet en bred vifte af kyndige håndværkere –  tømreren, mureren og tækkemanden, der ikke blot svarer på spørgsmål, men også arbejder med deres respektive håndværk”, afslutter Carsten Malmros Jensen.

 

På dagen vil tømrerholdet arbejde på etableringen af Frilandsmuseets nye lægeurtebed, og mureren arbejder med vedligeholdelse og eventuelle reparationer af Frilandsmuseets gamle huse.

 

Derudover er firmaet KALK.dk også tilstede på dagen, hvor de vil præsentere deres nyeste produkt. Produktet er en maling produceret på kalk og med kalklignende egenskaber. Malingen kan anvendes både inden- og udendørs og kan ikke mindst bruges ovenpå allerede malede og kalkede flader. ”Det lyder som et helt fantastisk produkt, som KALK.dk har udviklet. Jeg glæder mig virkelig til at prøve det med egne hænder”, fortæller Finn Jensen, murer ved Museum Lolland-Falster.

 

Derudover bliver der naturligvis bagt pandekager på brændekomfuret, og alle de kreative har mulighed for at prøve kræfter med kalkmaling og på den måde få lidt ny kunst til hjemmet.

 

For nærmere information kontakt: Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på: 25 59 34 56 eller asm@museumlollandfalster.dk.

 

Hvornår: 6. maj 2018 kl. 10-16
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis. Det er gratis at besøge Laden.