17. April 2018
Frilandsmuseet

Bytræet skal naturligvis pyntes i forbindelse med valborgsarrangementet.

Sæsonstart på Frilandsmuseet i Maribo

Mandag d. 30. april 2018 slår Frilandsmuseet dørene op for en ny sæson, fyldt med spændende aktiviteter. Sæsonen starter traditionen tro med valborgsaktiviteter, hvor vi skal gøre Frilandsmuseet klar mod alt det onde, der lurer derude. Men i år bliver der ligeledes mulighed for at komme bag murene og få et kik ind i Laden, der fungerer som et af museets magasiner, hvor der i øjeblikket sker spændende ting.

 

"Det er altid en fornøjelse, når maj nærmer sig. Det betyder nemlig, at vi er ved at være klar til at tage hul på endnu en sæson på Frilandsmuseet i Maribo. Igen i år har vi fyldt kalenderen med spændende aktiviteter for alle aldre, og vi glæder os til at tage imod de gæster, der har lyst til at være en del af dem", fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Som noget nyt inviterer vi ti klasser til at deltage i Valborgsaktiviteterne. Det er gratis for disse klasser og det er efter først til mølle-princippet. Så kunne du som lærer tænke dig at give din klasse en særlig oplevelse, hvor I hører om overtro i 1800-tallet og laver de gamle valborgsaktiviteter, kontakt da Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på 25 59 34 56 eller asm@museumlollandfalster.dk for tilmelding og/eller nærmere information. Arrangementet er naturligvis åbent for alle, men kun gratis for de ti klasser.

 

Et kik bag murene
Museum Lolland-Falster er i skrivende stund i gang med at gennemgå de mange genstande, der er indleveret og indsamlet gennem museets mere end 100-årige eksistens. I begyndelsen af 2018 rykkede holdet bag dette arbejde til Frilandsmuseet, og dets første opgave er at gennemgå alle de museumsgenstande, der er opmagasineret i Laden.

 

 "Frilandsmuseets lade har gennem en lang årrække fungeret som magasin, og for at synliggøre vores arbejde med gennemgang af museets mange genstande er alle velkomne til at komme og besøge os og få en snak," fortæller Lene Buur, historiker ved Museum Lolland-Falster, der glæder sig til at vise de mange spændende genstande frem, der i årenes løb er blevet opmagasineret i Laden.

 

For nærmere information kontakt: Anne-Lotte Sjørup Mathiesen på: 25 59 34 56 eller asm@museumlollandfalster.dk.

 

Hvornår: 30. april 2018. Frilandsmuseet holder åbent fra kl. 10-16, valborgsaktiviteter er fra kl. 11-14, besøg i Laden fra kl. 11-14
Hvor: Frilandsmuseet, Meinckesvej 5, 4930 Maribo
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis. Det er gratis at besøge Laden.