03. June 2015
Femernforbindelsen

Kom med bag facaden

Siden efteråret 2012 har Museum Lolland-Falster undersøgt forskellige arealer i det inddæmmede område øst for Rødbyhavn. Det er her den faste Femern Bælt-forbindelse skal etableres, og her de store etableringsarealer skal opføres. Undersøgelserne i 'det engang våde område' har genereret så fantastiske fund fra stenalderen, vi slet ikke havde turdet håbe på.

 

"Vi vil gerne invitere nysgerrige indenfor i vores fundhåndtering. Det er her alle genstandene bliver fragtet ind, når de kommer fra udgravningerne, og her de bliver vasket, registreret, fotograferet og magasineret. Det er en vigtig proces, da vi her har fokus på den enkelte genstand og har muligheden for alvor, at tage den i øjesyn og nærstudere den - måske for første gang i mange tusinde år", fortæller Rikke Lund Petersen, fundansvarlig på Femern projektet, Museum Lolland-Falster.

 

Når Museum Lolland-Falster d. 20. juni holder åbent hus, er det netop fundhåndteringen, der sættes i fokus. Her åbnes dørene til fundhåndteringen, hvor medarbejdere fra museet vil vise vask, registrering, fotografering og pakning af fundene. De vil ligeledes give et indblik i håndteringen af forskellige fundtyper og fortælle om, hvordan der udtages naturvidenskabelige prøver til analyse. Derudover bliver der åbnet op til soldestationen, hvor bl.a. jordprøver i dagligdagen underøges for fund, og der vises eksempler på de 3D-fotos, der er taget af forskellige genstande.   

 

Læs mere om fundenes vej

 

For nærmere information kontakt Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster på 25593456 eller asm@museumlollandfalser.dk.

 

Hvornår: 20. juni 2015, fra 12-15
Hvor: Strandholmsvej 17, 4970 Rødby, følg museets skilte
Pris: Gratis