Det første tog

Lokomotiv på vej forbi.

Det første tog på Fugleflugtslinjen, der blev indviet i 1963, kommer susende forbi. Foto: Susanne Nielsen

 

I forbindelse med indsamlingen af historier omkring de huse, der nedrives forud for anlæggelsen af tunnelen over Femern Bælt fortæller Susanne Nielsen om dengang det første tog kørte på Fugleflugtslinjen.

 

Det var en stor begivenhed, og alle skolebørnene stod - som så mange andre - klar på perronen i Rødbyhavn for at se det allerførste tog på strækningen.  Susanne Nielsen var endnu ikke begyndt i skole i 1963, og hun var utilfreds med, ikke at skulle opleve det samme som de andre børn. Hun blev derfor meget glad, da hendes mor fortalte, at toget kom forbi deres hjem først. De boede på gården Rixø på Strandholmsvej 6, og der blev gjort klar til en lille fotoseance bag laden, hvor toget kørte tæt forbi familiens ejendom.

 

Det var meningen, at børnene skulle have været med på billedet af toget, men da det susede forbi i høj fart, lykkedes det ikke. I stedet blev børnene foreviget på et foto efterfølgende.

 

Børnene fra Rixø.

Toget har passeret gården Rixø på Strandholmsvej 6. Det er Susanne Nielsen, der står længst til venstre. Foto: Susanne Nielsen

 

Familien fra Rixø på færgedækket

Billedet her er fra familiens første tysklandstur med færgen i 1963. Foto: Susanne Nielsen