Kaffegrosserer Jeppesen og museet

Kaffepakhuset ved havnen

Kaffepakhuset ved havnen

 

Jeppesen og Falsters Minder
Den 1. november 1923 modtog foreningen Falsters Minder en generøs gave fra  kaffegrosserer Jeppesen. Nemlig så stor en del af købssummen, at det blev muligt  for foreningen, der de første 10 år havde holdt til i et par lokaler i den  tidligere skole i Skolegade, at erhverve sig Czarens Hus med de to bygninger på  hver side af den kendte hjørneejendom ved Torvet. Den 29. juni 1924 kunne museet  åbne dørene til de nye udstillinger i eget hus.

 

Kaffeannonce

Annonce omkring år 1900

 

Kaffegrosserer, købmand og konsul J.P. Jeppesen

Som 27-årig fik J.P. Jeppesen fra Fyn efter endt læretid og handelseksamen samt arbejde i forskellige brancher mod på at starte egen forretning. Han ville sælge kaffe. J.P. Jeppesen gik endnu engang i lære. Han fik læreplads i Odense hos en landskendt kaffegrosserer mod lovning på, at han ikke så længe denne drev forretning i Odense ville etablere sig på Fyn.

 

Efter at have lært kafferistningens hemmeligheder drog han mod Nykøbing  Falster, som var den af de fem byer, som han søgte forretningslokaler i, hvor  han ikke kunne få nogen. Når der ikke var lokaler at få, måtte byen jo være en  god handelsby! I Nykøbing opbyggede han fra 1894 i kælderlokalet i Langgade 30  sin duftende detailforretning, der hurtigt voksede sig større end  kælderlokalerne tillod. Men først i 1897 blev det muligt at leje flere lokaler,  nemlig Langgade 25 overfor. Her åbnede Jeppesen nu Lolland-Falsters Caffe- og  Thehandel.

 

Varemaerke

Firmaets varemærke