09. januar 2020
falstersminder

En af de små feer, der indgår i udstillingen Museum Obscurum. Foto: Museum Lolland-Falster

De små folk

Vi kender det nok alle. Man synes, der var et eller andet, der bevægede sig i udkanten af ens synsfelt. Men når man så drejer hovedet for at se, hvad det var, ja så er der ikke noget. Men var der nu måske noget alligevel?

 

“Denne aften skal vi se nærmere på alle de små væsner, der har præget myter og sagn gennem århundreder”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster og fortsætter: “Feer, lygtemænd, nisser og elver har været vigtige medspillere, når uforklarlige ting er sket gennem historien. For ét er sikkert, man har altid haft et ønske om at kunne forklare det uforklarlige.”

 

Man siger, at moden skifter, og man kan næsten sige det samme om mystiske væsner. Nogle steder og perioder har helliget sig nissen eller gårdboen, som man kaldte den på landet, og til andre tider har det være det mere eventyrlige med feer og elverfolk, der har været i fokus. “Netop det er et af de emner, jeg vil fortælle lidt mere om ved aftenens rundvisning. For hvordan er disse trends opstået? Et godt eksempel på en sådan trend er, at der i 1920’erne var rigtig mange, der troede på feer. Ja, faktisk var en af disse Arthur Conan Doyle, forfatteren til Sherlock Homes," fortæller Leif Plith Lauritsen afsluttende.

 

De mystiske små væsner er aftenens temakvarter, og resten af rundvisningen tager sit afsæt i udstillingens andre væsner.

 

Dørene åbner kl. 19.45 og lukkes kl. 20, hvor rundvisningen starter. Fra omkring klokken 21.10 kan man blive lukket ud igen. Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd.

 

Billetterne bestilles på tlf. 5485 1303 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

 

Du kan også købe din billet online her

 

For nærmere information kontakt Leif Plith Lauritsen på 60 62 80 99 /
lpl@museumlollandfalster.dk

 

Hvornår: 30. januar 2020 kl. 19.45-21.00
Hvor: Museum Obscurum, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Pris: Voksne 75 kr., børn u/18 år 25 kr.