21. februar 2019
falstersminder

Generalforsamling og foredrag i Kulturmindeforeningen Nykøbing

12. marts 2019 holder Kulturmindeforeningen Nykøbing sin årlige generalforsamling med efterfølgende foredrag. I år omhandler foredraget Femernudgravningerne, et af Danmarks største og teknisk mest udfordrende arkæologiske projekter.

 

“Vi er blevet udfordret såvel teknisk og logistisk som vejrmæssigt i vores søgen efter områdets forhistorie men resultaterne er succesfulde,” fortæller Bjørnar Måge, ansvarlig for Femernudgravningerne og arkæolog ved Museum Lolland-Falster.

 

Ved de mange arkæologiske udgravninger, der er gennemført forud for anlæggelsen af Femernforbindelsen, er der fremkommet mange spor af, hvordan mennesker i forhistorisk tid levede i, med og af området. Tidsmæssigt strækker fundene sig fra den tidlige del af jægerstenalderen (ca. 10.500 f.Kr. – 9.000 f.Kr.) til vikingetid/tidlig middelalder (ca. år 1000 e.Kr.), og typemæssigt er de også meget forskellige, fra flettede fiskegærder til en halv vindruekerne og smukke redskaber. Alle fund, der har været med til at nuancere og udbygge vores viden om tidligere tiders ”lollikkers” liv og levned.

 

“I Kulturmindeforeningen arbejder vi primært med den nyere del af historien som bl.a. bygningskultur,“ siger Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen og fortsætter, “Så det bliver spændende med et foredrag, der tager os helt tilbage til de første mennesker på Lolland, og hvordan de tog de første spadestik til det, vi i dag kender.”

 

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Folkeuniversitet og Kulturmindeforeningen.

 

For yderligere information kontakt: Anita Ulrik Sørensen, formand for Kulturmindeforeningen Nykøbing på: anulrik@gmail.com.

 

NB: generalforsamlingen er kun for Kulturmindeforeningens medlemmer, foredraget er åbent for alle

 

Hvornår: 12. marts 2019, generalforsamling kl. 19-20, foredrag kl. 20-21.30
Hvor: Hovedbibliotekets foredragssal, Rosenvænget 17, 4800 Nykøbing Falster
Pris: foredraget er gratis for Kulturmindeforeningens medlemmer, 60 kr. for ikke- medlemmer