10. januar 2019
falstersminder

Mørke er denne gang temaet for rundvisningen på Museum Obscurum, og måske repræsenterer billedet de tanker, Cornelius havde om mørket. Maleriet kan opleves på Sorø Kunstmuseum.
Nicolai Abildgaard, Mareridt, 1800, olie på lærred, 35,3 x 41,7 cm, Sorø Kunstmuseum, inv.nr. VKS-00-0050, Foto: Anders Sune Berg.

Den mørke nat

“Når mørket sænker sig over verden, kommer nattens væsner frem fra deres skjul. I dagtimerne skjuler de sig i deres huler og for os mennesker ukendte steder, hvor de ligger og venter på, at de kan komme frem og indtage mørket. Venter på, at de kan komme frem og indtage mørket.” Sådan skriver Cornelius S.C. Rödder i en af sine notesbøger, som var en del af den mystiske samling, som Museum Lolland-Falster fandt under en oprydning i 2017, og som danner grundlaget for udstillingen Museum Obscurum i Nykøbing F.

 

“Ud over den helt fantastiske samling af genstande, som vi i dag viser i Museum Obscurum, har Cornelius’ mange notesbøger og optegnelser virkelig givet os indblik i den verden, der optog ham så meget. Et af de emner, vi kan se, han har beskæftiget sig meget med, var mørket, natten og det, der skete i de timer, hvor verden sover. Derfor har vi valgt, at netop dette tema bliver en del af årets første rundvisning i Museum Obscurum”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

 

Denne aften bliver der også rig mulighed for at komme helt tæt på de mange sjove, skræmmende, mystiske og fascinerende væsner og genstande, som Cornelius har samlet gennem sine mange rejser i store dele af verden.

 

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Der er mulighed for at betale i Den gamle Købmandshandel eller via MobilePay ved telefonisk kontakt.

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 24. januar 2019, kl. 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 

 

For yderligere information, spørgsmål og interview kontakt:  Leif Plith Lauritsen, 60 62 80 99
lpl@museumlollandfalster.dk