06. december 2018
falstersminder

Klabautermanden (skibsnisse), som Cornelius købte på en af sine rejser til Norge

I den mørke juletid... Cornelius, juletro og overtro

Tør du gå med ind i Cornelius’ fantastiske verden, hvor vi bevæger os ind over grænsen til det uvirkelige? Kom og hør om den urgamle fascination af det ukendte, om skyggeverden, spøgelser og om jagten på fantastiske væsner.

“Aftenens tema er tro og overtro omkring jul. Her fortæller jeg blandt andet om julens mere uhyggelige og dunkle traditioner, og I kan opleve de spændende og mærkelige genstande, som findes i Cornelius' samling,” fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster.

Ud over aftenens tema kan man naturligvis også møde den mumificerede varulv, de fantastiske feer, skovbarnet med gevir på hovedet og måske også opdage kuglefisken, hvis man kikker rigtig godt efter. Denne aften giver Museum Lolland-Falster således mulighed for at træde ind i det uforklarlige og mystiske, som er Museum Obscurum.

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Der er mulighed for at betale i Den gamle Købmandshandel eller via MobilePay ved telefonisk kontakt.

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 20. december 2018 fra 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr.