04. oktober 2018
falstersminder

Seance omkring år 1900.

Spiritisme, overtro og videnskab

Oplev Museum Obscurum på Falsters Minder i mørke og hør mere om denne måneds tema Spiritisme og videnskab omkring år 1900.

 

“Spiritisme var en bevægelse, der kom til Danmark fra USA, hvor to søstre gennem bankelyde i deres hjem oplevede at få kontakt til åndeverdenen. I Danmark blev der i 1892 oprettet et "Spiritistisk Broderskab". I denne "cirkel" blev der ugentligt holdt arrangementer og seancer, hvor deltagerne kom i kontakt med åndeverdenen. Bevægelsen bredte sig over hele landet til egentlige menigheder”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster og fortsætter, “Kontakten med afdøde foregik gennem såkaldte medier, og man anvendte bl.a. ouija-brættet og automatskrift. Men spiritismen mødte også meget modstand fra videnskaben, der foranstaltede komplicerede forsøg for at modbevise kontakten med åndeverdenen.”

 

Aftenens rundviser er spændt på, om der denne aften skabes en særlig kontakt med åndeverdenen, for når man bevæger sig ind i Museum Obscurums univers, er der aldrig til at vide, hvad der sker.

 

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Der er mulighed for at betale i Den gamle Købmandshandel eller via MobilePay ved telefonisk kontakt.

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 25. oktober 2018, fra 19.45-21.30. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20.
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr. 


For yderligere information og interview kontakt: Leif Plith Lauritsen på 60 62 80 99
lpl@museumlollandfalster.dk