27. september 2018
falstersminder

Udsnit af Cornelius S.C. Rödders egen tegning af barnemumien. Tegningen er fundet i Cornelius´ notesbøger. 

Mystiske artefakter fra Sydamerika

Som en markering af, at det nu snart er et år siden, at hele verden lærte Museum Obscurum at kende, vil Museum Lolland-Falster fredag den 5. oktober 2018 åbne en af flere ”nye” kasser fra Cornelius’ fantastiske samling.

 

“De pågældende kasser er i Cornelius’ notesbøger beskrevet som ”rejsekasser stammende fra mine rejser i Mellem- og Sydamerika, indeholdende bl.a. underfundig maya barnemumie m.m.”, fortæller Leif Plith Lauritsen, arkæolog og bygningsansvarlig ved Museum Lolland-Falster og manden, der på dagen åbner kassen.

 

Hvad beskrivelsen “maya barnemumie” mere præcist dækker over, ved vi mere om fredag den 5. oktober kl. 15. Her åbnes nemlig netop denne kasse, som på museet er blevet døbt ”mumiekassen” “Så håber vi bare, at kassens indhold kan leve op til vores forventninger og indeholder dette underfundige barnemumie, som Cornelius’ optegnelser viser”, fortsætter en spændt Leif Plith Lauritsen. “Afsløringen sker offentligt, men da der er begrænset plads i lokalerne, hvor åbningen forgår, anmoder vi om, at man kommer i god tid for at købe billetter til arrangementet.”

 

Selve åbningen og udpakningen af kassen forventes at vare ca. 30-45 minutter. Her vil man som besøgende kunne komme ekstraordinært tæt på de genstande, der bliver pakket ud. Som Leif Plith afsluttende siger: ”Man kan næsten komme i berøringsafstand. Men vi henstiller dog til, at man ikke berører genstandene, da de evt. kan tage skade af fugten fra for mange menneskers fingre.”

 

I ugen frem til efterårsferien vil museet, med baggrund i den nyåbnede kasse, indrette en ny del i udstillingen, der omhandler mayaindianerne. 

 

Hvor: Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.

Hvornår: fredag den 5. oktober 2018, kl. 15

Pris: Prisen for at overvære åbningen er 75 kr. for voksne og 25 kr. for børn u/18 år og giver, ud over almindelig adgang til Museum Obscurum, også ret til at deltage i åbningen af ”mumiekassen”.

NB.: Der er plads til max 25 mennesker ved åbningen.

 

For yderligere information og interview kontakt: Leif Plith Lauritsen på 60 62 80 99 eller lpl@museumlollandfalster.dk