06. september 2018
falstersminder

Eksklusiv rundtur i Museum Obscurum

Torsdag d. 27. september 2018 er der mulighed for at komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum, når Museum Lolland-Falster holder offentlig omvisning. I aftenens omvisning er temaet død og begravelse og al den uvished og nysgerrighed, der naturligt følger med emnet. Men heldigvis er aftenens rundviser ekspert i det tema.

 

“Temaet død og begravelse er noget, der har fascineret mig, allerede mens jeg læste historie på Københavns Universitet i sin tid. Så det er en fornøjelse at få lov at holde denne rundvisning, hvor jeg får lejlighed til at kaste mig over dette spændende emne”, siger Ulla Schaltz, museumsdirektør ved Museum Lolland-Falster.

 

Men så er spørgsmålet bare - tør du gå med ind i Museum Obscurum, hvor vi bevæger os ind over grænsen til det uvirkelige? Kom og hør om den urgamle fascination af det ukendte, om skyggeverden, spøgelser og om jagten på fantastiske væsner.

 

“Aftenens tema tager deltagerne gennem sløret til en verden, hvor de døde ikke nødvendigvis er langt væk. Cornelius' samling, som vises i Museum Obscurum, rummer både skeletter, mumificeringer og uhyggelige fotografier, og disse genstande vil naturligvis spille en væsentlig rolle i rundvisningen og i fortællingen om døden,“ afslutter Ulla Schaltz.

 

Da der kun er plads til max. 25 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte. Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet. Der er mulighed for at betale i Den gamle Købmandshandel eller via MobilePay ved telefonisk kontakt.

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing
Hvornår: 27. september 2018, fra 19.45-21.30
Pris: voksne 75 kr., børn u/ 18 år 25 kr.