05. juli 2018
falstersminder

Resens kort over Nykøbing

Byvandring i Nykøbing F.

Mandag d. 23. juli holder Museum Lolland-Falster offentlig byvandring i Nykøbing F. Byvandringen tager deltagerne med rundt i den gamle købstad og fortæller om byens historie og om den periode på omkring 150 år, hvor Nykøbing Falster havde sin storhedstid med kongeligt residensslot, dronninger, bastioner, prinser og voldgrave.

 

"Jeg glæder mig til at vise vores smukke, gamle by frem", fortæller Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster og fortsætter, "Nykøbing Falster har en rigtig spændende historie, der strækker sig helt tilbage til middelalderen, og jeg vil på turen rundt i byen vise nogle af de særlige steder frem, som har haft stor betydning for byen og dens udvikling".

 

På byvandringen vil der således være mulighed for at få indblik i, hvordan byen har udviklet sig, få et kik i de små stræder, høre om handlen i byen og ikke mindst se de spor, der endnu er i byen fra dengang, der lå et smukt renæssanceslot på det, der i dag er kendt som Slotsbryggen.

 

"Som arkæolog er det altid sjovt, når man får lov til at fortælle om fortiden, og jeg er sikker på, at vi får en dejlig tur rundt i byen," afslutter Marie Brinch.

 

Byvandringen varer cirka en time og er på ca. 2 km. Husk derfor gode sko.


Deltagelse i byvandringen kræver tilmelding – max 25 deltagere. Tilmelding senest d. 18. juli 2018.

 

Tilmelding kan ske på 5485 1303 eller ved henvendelse i Turistinformationen, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing. Arrangementerne aflyses ved 10 personer eller derunder. Navn, telefonnummer og e-mailadresse oplyses ved tilmelding for det tilfælde, at turen aflyses.

 

Hvornår: 23. juli, kl. 14-15
Pris: voksne 60 kr., børn u/ 18 år gratis
Mødested: Bjørnebrønden, Torvet, 4800 Nykøbing F.