08. marts 2018
falstersminder

Homo lupus (varulven) kan ses i udstillingen, og er naturligvis en vigtig del af aftenens omvisning. Varulven er fra Thomas T. Merrylin samlingen.

Eksklusiv rundtur i Museum Obscurum

Torsdag d. 22. marts 2018 er der mulighed for at komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum, når Museum Lolland-Falster holder offentlig omvisning. I aftenens omvisning er temaet vampyrer og varulve og deres historie; og vi stiller spørgsmålet, om deres eksistens er fakta eller fiktion. Heldigvis er der både hvidløg og vampyrdræbersæt i udstillingen, så kom endelig forbi.

 

Aftenens omviser, Marie Brinch, arkæolog ved Museum Lolland-Falster, er fascineret af de mystiske væsner. Hun fortæller, at "En gruppe mennesker kravler ind over muren på en kirkegård i Rumænien. Deres formål: at grave en mand op, som døde året før, men som folkene i landsbyen mener er skyld i flere menneskers død. De vil grave den døde op og spidde ham med et jernspyd for at undgå flere dødsfald. Året er 2004, og landsbyboerne er overbeviste om, at den døde går igen som vampyr."

 

Troen på vampyrer har eksisteret siden oldtiden, og gør det endnu i dag. Rumænien er ét af de steder, hvor troen på vampyrer lever i bedste velgående, og hvor man stadig graver de døde op for at spidde dem med et jernspyd, så de ikke længere går igen. Men hvorfor tror menneskene på vampyrer? Hvordan er troen opstået? Har de eksisteret, eller er det ren fantasi? Og hvorfor lever troen på dem endnu i bedste velgående?

 

Føl mørket og uhyggen brede sig på museet ... Og se dig altid over skulderen ...

 

For nærmere information kontakt Marie Brinch på tlf. 52 51 30 72 eller mb@museumlollandfalster.dk

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 22. marts 2018. Dørene åbnes kl.19.45. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20, og de sidste levende sjæle gennes ud kl. 21.30.
Pris: 60 kr., børn/u 18 gratis NB: Da der kun er plads til ca. 25-30 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte.

 

Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

 

Der kan betales med MobilePay.