08. februar 2018
falstersminder

Kort med Eldorados placering. Kartograf: Jodocus Hondius 1598.

Eksklusiv omvisning i Museum Obscurum

Museum Lolland-Falster giver alle mulighed for at komme helt tæt på udstillingen Museum Obscurum - i lanternens skær. Sidste torsdag i februar er der nemlig eksklusiv aftenrundvisning, hvis man tør. For pludselig fremstår museet på en helt ny måde, og al den mystik, man i de lyse timer kan opleve i udstillingen, kan godt blive en lille smule mere mystisk og måske endda uhyggelig, efter solen er gået ned.

 

"Denne aften er der mulighed for at komme helt ind under huden på Cornelius S. C. Rödder. Manden, vi kan takke for denne helt særlige udstillingsoplevelse. Men for at give aftenens omvisning en ekstra dimension har vi tilføjet et særligt tema. Denne aften er der således mulighed for at blive klogere på skjulte og forsvundne byer og den mystik, der omgiver dem", fortæller aftenens omviser Anne Elmer, formidler ved Museum Lolland-Falster.

 

På omvisningen kommer man tæt på Cornelius, hans samling og, helt specielt denne aften, uddybes hans fascination af de forsvundne byer. "Jeg vil i min omvisning give eksempler på hvilke byer, der har haft Cornelius’ interesse. Jeg vil bl.a. fortælle om Atlantis og om det forsvundne kontinent Mu, om Eldorado og om Shangri-La samt den genfundne men mystiske “Den hvide by” også kendt som “Abekongens by”, afslutter Anne Elmer.

 

Hvor: Falsters Minder, Færgestræde 1A, 4800 Nykøbing F.
Hvornår: 22. februar 2018. Dørene åbnes kl.19.45. Rundvisningen påbegyndes kl. 20 og varer ca. en time. Dørene lukkes derfor kl. 20, og de sidste levende sjæle gennes ud kl. 21.30.
Pris: 60 kr., børn/u 18 gratis
NB: Da der kun er plads til ca. 25-30 personer til rundvisningen, skal billetter bestilles på forhånd. Rundvisningen aflyses, hvis der er under 10 tilmeldte.

 

Billetterne bestilles på tlf.: 54 85 13 03 (i Turistinformationens normale åbningstid) eller ved direkte henvendelse i Den gamle Købmandshandel/Turistinformationen i Nykøbing F. Køb af billetter er efter først-til-mølle-princippet.

 

Der kan betales med MobilePay.

 

For nærmere information kontakt: Anne Elmer, ae@museumlollandfalster.dk eller 51212513