Museum Obscurum har vundet Historiske Dages fornyelsespris 2018

Diplom for Historiske Dages fornyelsespris

 

Historiske Dage uddelte i forbindelse med historiemessen i Øksnehallen, København 10.3-11.3 en fornyelsespris til et formidlingsprojekt som særligt har formået har forny formidlingen af historie i Danmark.

 

Historiske Dage skriver selv om prisen:

 

"Historiske Dages Fornyelsespris skal fremhæve og præmiere nye, nyskabende, overraskende og anderledes måder at formidle historie og kulturarv og gøre dem tilgængelige for flere mennesker."

 

Juryen motiverede tildelingen af prisen til "Museum Obscurum" med ordene:

"Det er et projekt som på flere måder lever op til kravene for prismodtagelsen. At tage udgangspunkt i fysiske konstruktioner af et fiktivt univers er et nyt greb, som samtidigt forholder sig aktivt til tidens brug af problemstillinger omkring "fake news" og informationsvaliditet. Det er en tilgang som kan inspirere andre og som kan appliceres på mange andre former for formidling. Dommerkomiteen ønsker desuden også at fremhæve det her produkt, da der er tale om en udstilling, der er lavet uden stort økonomisk tilskud i form af særlig finansiering og fondsmidler i øvrigt. Det gør at projektet og hele dets hovedgreb til god inspiration for mange uanset økonomiens størrelse."

 

Museum Obscurum er konceptualiseret og skabt af Leif Plith Lauritsen og Erik Kristiansen samt Museum Lolland-Falsters medarbejdere.

 

Læs om udstillingen her.