Den gamle Købmandshandel

Interiør fra købmandsbutikken med julevarer

 

Traditionen tro bugner Den gamle Købmandshandel af jul på denne årstid.

 

Der er fyldt op fra gulv til loft med nostalgiske klippeark, helligtrekongerslys, glaspynt, lametta, nisser, engle, julebøger og spil samt en masse gode ideer til pakkekalenderen.

 

Vi kan også byde på en masse godt til ganen, alt fra pomerans og sukat til julens mange kager, julegodter, kandis, snapse og gløggblanding, kirsebærvin og julete.

 

Skulle du mangle inspiration til advents- eller kalendergaverne, har vi også her et stort udvalg, både til børn og voksne.

 

Vi har igen i år åbnet Julebutikken i Langgade 2 – og også her bliver man indhyllet i den skønne julestemning.

 

Så kig forbi – vi glæder os til at se dig!  

 

Rejs tilbage til 1950'ernes købmandshandel

Kom forbi Den gamle Købmandshandel i Færgestræde i Nykøbing F. Træd ind i en butik, hvor inventaret stammer fra Skottemarke købmandshandel på Lolland. Købmanden i Skottemarke åbnede sin butik i begyndelsen af 1900-tallet. Her kunne kunderne købe alt det, der var brug for i den daglige husholdning: mad, tøj, værktøj, maling, brændevin, øl og sodavand, træsko, krydderier, chokolade, bolsjer, cykeldæk og tjære.

 

I 1955 købte købmand Jørgen Skaaning Larsen butikken, og det er fra den tid, en stor del af de udstillede museumsvarer stammer.

 

Det første, der rammer dig, når du træder ind af døren i den lille butik i Nykøbing, er den aromatiske duft af kaffe. Du er nu rejst 50-60 år tilbage i tiden. Her er ingen indkøbsvogne eller selvbetjening, men søde og behjælpelige kommiser, der betjener dig efter de gode, gamle principper om god kundeservice.

 

Den gamle Købmandshandel er leveringsdygtig i blandt meget andet nymalet kaffe, te, honning, fletkurve, gammeldags bolsjer, brun sæbe, sæbespåner, dåser, petroleumslamper, keramik, gammeldags legetøj, byggryn og gode håndlavede børster.

 

Boghjørnet

I Butik Obscurum kan du finde alt, hvad dit nysgerrige hjerte begærer!

 

Vi har Harry Potter tryllestave, fine notesbøger, spil, karafler, dragehalskæder, flotte glas, puder og meget andet.

Desuden sælger vi også et udvalg af Alex C.F´s tegninger, der også er at finde oppe i udstillingen.

 

Boghjørnet

Et (u)hyggeligt hjørne

 

Om Den gamle Købmandshandel

Du træder ind af døren, og en aromatisk duft af kaffe rammer dig. Du er rejst 50-60 år tilbage i tiden. Her er ingen indkøbsvogne eller selvbetjening, men søde og behjælpelige kommisser, der betjener dig efter de gamle principper om god kundeservice.

 

Den gamle Købmandshandel er et levende museum, bygget op omkring det autentiske inventar og varelager fra Skottemarke Købmandshandel, som lukkede i 1987.

 

Nye og gamle varer

Hos Den gamle Købmandshandel kan du blandt meget andet købe nymalet kaffe, the, honning, fletkurve, gammeldags bolsjer, brun sæbe, sæbespåner, dåser, petroleumslamper, keramik, gammeldags legetøj, byggryn og julepynt.

 

Udvalgte varer fra Skottemarke Købmandshandels restlager, som blev indleveret til museet sammen med inventaret, er udstillet i butikken mellem salgsvarerne.

 

Købmandshandlens historie