Efterlysning af fotos og fortællinger

Falsters Egnshistoriske Arkiv søger fotos, film, dagsbogsnotater, arkivalier eller fortællinger, der knytter sig til Fugleflugtslinjen og dermed den moderne historie om Nykøbing F.

 

Bro -foto

Frederik 9.s Bro. Arkivfoto

 

Fugleflugtslinjen og Nykøbing F.
Kong Frederik d. IX og Vesttysklands forbundspræsident Heinrich Lübke indviede den 14. maj 1963 Fugleflugtslinjen. Fugleflugtslinjen var en ny trafikrute som bestod af en kombineret vej- og banestrækning fra København sydpå gennem Sjælland og Nordfalster videre mod Lolland for at skabe forbindelse til Vesttyskland.

 

Også Nykøbing F. var et vigtigt led i Fugleflugtslinjen mellem København og Hamborg. Den gamle jernbanelinje fra Nykøbing Falster til Rødbyhavn blev omlagt og moderniseret, og Nykøbing F. fik en helt ny og moderne station, samtidig med at der blev anlagt en ny bro over Guldborgsund nemlig Frederik 9.s Bro. 

 

 

Lokale fortællinger
I sommeren 1964 rapporterede Lolland-Falsters Folkeblad om overvældende interesse for den nye overfart, og på banegården i Nykøbing F. blev der opsat et nyt speakeranlæg med "flersproget højtalerservice" på engelsk, tysk og dansk. Og alene i juni 1964 havde turistbureauet i Nykøbing F. 800 ekspeditioner mere end i juni 1963.

 

Har du fx arbejdet ved jernbanen, været med til at bygge Frederik 9.s Bro, været speaker på banegården eller noget helt andet, modtager Egnshistorisk Arkiv i Nykøbing F. med glæde fotos, film, dagsbogsnotater, arkivalier eller fortællinger. Arkivets medarbejdere er klar til at modtage dit materiale om Fugleflugtslinjen.

 

 

 

 Politiken 001_helside


Lup _small  Side fra Politiken 14.maj 1963 

 

Arkivet søger....

.. vejvisere, fotos, film, dagbogsnotater og meget mere.

Se nærmere her.