31. juli 2017
Stiftsmuseet

Kom med "På Flugt"

Nu er der mulighed for at komme helt tæt på den nye udstilling "På Flugt" på Stiftsmuseet i Maribo, når museet holder seks offentlige omvisninger i løbet af juli og august.

 

Udstillingen stiller nogle meget essentielle spørgsmål, som vil være omdrejningspunkterne i omvisningerne.  Hvordan er det at flygte? Hvordan klarer man sig som flygtning? Hvilke udfordringer møder man på sin rejse over Middelhavet og videre gennem Europa?

 

"I omvisningen er der mulighed for at opleve, hvordan det er at være flygtning gennem Europa og ikke mindst i Danmark. Vi har VR-briller (virtual-reality briller) i udstillingen, så man kan opleve en flygtningelejr helt tæt på", fortæller Alexandra Damgaard, museumsinspektør ved Museum Lolland-Falster, som har været med til at lave udstillingen.

 

Omvisningen giver ligeledes mulighed for at komme helt tæt på de falske redningsveste og gummibåden, der bragte flygtninge over Middelhavet samt dagligdagsting som wc-skilte, opladestationer til mobiltelefoner, barbergrej og børnetegninger. Alle er de elementer, der fortæller en historie om flugtens dilemmaer og spørgsmål: Skal jeg flygte eller blive? Hvem kan jeg stole på? Hvor er min familie? Hvor skal jeg hen? Overlever jeg flugten?

 

Udstillingen er udarbejdet i et samarbejde mellem Nationalmuseet og Museum Lolland-Falster.

 

For nærmere information kontakt:

Erik Kristiansen ek@museumlollandfalster.dk tlf. 22 45 90 42

Alexandra Damgaard ada@museumlollandfalster.dk tlf. 25 59 34 53.

Anne Elmer ae@museumlollandfalster.dk tlf. 51 21 25 13

 

Hvornår: hver tirsdag i juli og august fra kl. 14-15
Hvor: Stiftsmuseet, Banegårdspladsen 11, 4930 Maribo
Pris:  Omvisningen er gratis, når entréen er betalt. Entre: Voksne 50 kr., børn u/18 er gratis.