Forgreninger – skulpturelle stregtegninger

Skulpturer på plænen ved Pederstrup

 

Onsdag d. 17. maj – søndag d. 1. oktober

Reventlowparken

 

Igen i år lægger Reventlowparken rammer til et nyt og spændende skulpturprojekt – i 2017 under titlen Forgreninger – skulpturelle stregtegninger.

 

Projektet, der går i dialog med museets særudstilling Arven efter Struensee i hovedbygningen, er en nytænkende skulpturudstilling på plænen foran Reventlow-Museet Pederstrup. Udstillingen kommer til at bestå af både individuelle værker og et større fælles værk. Værkerne vil på en gang være en selvstændig kunstnerisk oplevelse og samtidig relatere sig til Struensee og de mange historier, der knytter sig til hans ideer, tanker og handlinger. I forskellige abstraktionsgrader vil hvert værk således kunne opleves som et fragment af den samlede fortælling om Struensee og hans samtid – som den fortælles i hovedbygningens stuer – samtidig med, at værkerne via forgreninger – eller tråde – vil trække historierne op til vores nutid.

 

De individuelle værker består hovedsagelig af naturmaterialer (grene). De vil i projektperioden fra 7. til 14. maj blive skabt både i parken og på kunstnernes egne værksteder. Besøgende vil i projektperioden have mulighed for at følge med i processen i takt med, at værkerne ankommer til parken.

 

Fællesværket – en tidløs procession, der bevæger sig, gennem historien, kommer hovedsagelig til at bestå af grene – stregtegninger – fra parken. Den nøjagtige udformning bliver til gennem kunstnernes arbejdsproces og deres gensidige inspiration.

 

Kunstnerne bag projektet er Palle Lindau med Anne Højstrup, Bo Karberg, Kis Nelleman, Lotte Madsen med Jens Bach Larsen og Michael Dunk.

 

Book en omvisning eller et undervisningsforløb her

 

Projektet er støttet med midler fra Lolland kommune, Guldborgsund Billedkunstråd og Reventlowparkens Støttekreds samt P. Hatten & Co. XL-Byg Nakskov har sponsoreret materialer til værkerne.

 

Logo Lolland kommune

 

Logo Guldborgsund Billedkunstråd

 

Logo Reventlowparkens Støttekreds