Museum Lolland-Falster passer på dine persondata

Museum Lolland-Falster behandler, opbevarer og videregiver personlige oplysninger efter de gældende regler og anbefalinger.

 

Vi håndterer personoplysninger

Museet håndterer forskellige typer af personoplysninger i forbindelse med de opgaver, som vi varetager. Det er f.eks. navn, adresse, mailadresse og telefonnummer.

 

Behandling af personoplysninger

Vi behandler alle registrerede personoplysninger i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen, og de benyttes kun til de formål de er indsamlet til.

 

Opbevarer vi personoplysninger

Vi opbevarer dine personoplysninger efter kravene i databeskyttelsesforordningen og arkivlovgivningen. Hvis andre opbevarer oplysninger om dig på vegne af os, sikre vi, at oplysningerne bliver opbevaret sikkert.

 

Hvis vi videregiver personoplysninger

Museum Lolland-Falster videregiver i nogle tilfælde personoplysninger. Det kan f.eks. være til databehandlere, som hjælper os med konkrete opgaver. I de tilfælde har vi indgået aftaler om behandling af data for at sikre, at den enkelte databehandler, opfylder sikkerhedskravene i databeskyttelsesforordningen.

Databehandleren er i dette samarbejde forpligtet til at tilbagelevere eller slette alle personoplysninger, når den pågældende opgave for os er afsluttet. Det sikrer, at det efterfølgende ikke er muligt at identificere personer, der har indgået i opgaven.

 

Nyhedsbreve

Tilmelder du dig Museum Lolland-Falsters nyhedsbrev, registrerer vi din e-mailadresse. Oplysningerne anvendes udelukkende til fremsendelse af nyhedsbrevet. Hos museet er der enkelte medarbejdere som har adgang til denne liste, og som sørger for, at listen ajourføres. Du kan til en hver tid afmelde nyhedsbrevet, det sker ved at trykke på ”afmeld nyhedsbrev” nederst i nyhedsbrevet.

De personoplysninger du har indleveret i forbindelse med tilmelding til nyhedsbrevet, vil blive slettet.

 

Brugerundersøgelser

Museet udfører af og til brugerundersøgelser med henblik på at gøre vores kommende arrangementer bedre, sjovere og mere målrettede.

I den forbindelse indsamler vi navn, adresse, telefonnummer, alder og evt. e-mail.

Vi anvender udelukkende disse data til statistiske formål. Oplysningerne videregives ikke til tredjepart, og de bliver slettet, så snart statistikkerne er udarbejdet.

 

Vi har oplysningspligt

Vi har pligt til at oplyse dig om,

  • at vi behandler oplysninger om dig
  • hvad formålet er med behandlingen
  • hvilke oplysninger vi har indsamlet om dig
  • hvordan vi opbevarer oplysningerne
  • om vi eventuelt giver oplysningerne videre til andre
  • hvilke rettigheder du har i forbindelse med registreringen.

 

Du har ret til indsigt

Du har til enhver tid ret til at få oplyst, hvilke oplysninger vi behandler om dig. Det kan f.eks.  være,

  • hvad oplysningerne skal bruges til
  • hvem modtagerne af oplysningerne er
  • hvor oplysningerne stammer fra.

Du har også ret til at få rettet eventuelt forkerte oplysninger og i sjældne tilfælde til at få slettet de oplysninger, vi har om dig.

 

Hvis du har spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til vores behandling af dine personoplysninger, kan du kontakte os pr. mail post@museumlollandfalster.dk

 

Du kan klage

Hvis du er utilfreds med den måde, vi behandler dine oplysninger på, kan du klage til Datatilsynet, www.datatilsynet.dk, som derefter undersøger sagen og træffer en afgørelse.

 

Læs om databeskyttelsesforordningen

Du kan læse mere om databeskyttelsesforordningen på Datatilsynets hjemmeside www.datatilsynet.dk.