Mentorordning

Hvad er en mentor?

 

Ordet mentor er hentet fra græsk mytologi. Mentor var ven og rådgiver for helten Odysseus. Da Odysseus tog af sted for at kæmpe imod Troja, efterlod han sin søn Telemakos og sin kone i Mentors varetægt.

 

Det, vi i dag forbinder med en mentor, er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og kompetencer i en støttende udvikling for andre.

 

Hvordan arbejder en mentor?

 

• vejleder, guider, giver mod og medspil
• er inspirator, sparringspartner, vejleder og rådgiver
• stiller sin erfaring til rådighed

 

Det er vigtigt, at brugeren fastholder ejerskab til egen udvikling. Mentor er ikke lig med stegte duer……der flyver ind i munden på dig. Du har selv et ansvar for, at mentorforløbet fungerer, og at du får det udbytte, du ønsker. Mentoren kan vise vejen, men ikke gå den for dig.

 

Hvem kan komme i mentorordning?

 

Museum Lolland-Falster og Lolland Kommune har en partnerskabsaftale med mentorordning. Det betyder, at ud af de pladser, museet har rådighed over til virksomheds- og løntilskudspraktikker, er de 8 pladser reserveret af Lolland kommune. Er du interesseret i en af disse pladser, kan du kontakte Jobcenter Lolland eller museets mentor for at få afklaret om du opfylder betingelserne for at gøre brug af mentorordningen.

 

Museets mentor

Marianne Nielsen
tlf.: 51 21 25 65
email: mn@museumlollandfalster.dk