13. September 2017
Forside

 

Den 13. september 2017 afholdt LASA Kursus under overskriften: Arkiverne på FACEBOOK

Der var en fin deltagelse. Undervisningen blev varetaget af Heidi Pfeffer, Nakskov Lokalhistoriske Arkiv, og Tage Jensen, Toreby Sogns lokalhistoriske Forening og Arkiv.

September - Kursus: Arkivet på Facebook

Mere end 3.5 millioner danskere bruger Facebook, og for mange er de sociale medier den primære kilde til information. Facebook giver arkivet en mulighed for at nå de nye brugere på en helt anden bane end i den faste åbningstid på arkivet.

På kurset gennemgår vi, hvad Facebook egentlig er for noget, og ser på, hvad der virker, og hvad man helst skal undgå, når man arbejder med mediet. Hvilke færdselsregler er der på Facebook, og hvad skal man gøre, når arkivet er begyndt at blive aktiv på sin Facebookside. Hvordan kommunikerer man med brugerne, og hvordan får man flere af dem?

Vi arbejder på kurset med at lave opslag og oprette begivenheder.

Kurset henvender sig både til arkiver, der endnu ikke har en Facebookside, og arkiver som har oprettet en side, men som har brug for mere viden eller inspiration.

Kursistens forudsætninger: Fortrolighed med computere og med at benytte internettet. For arkiver UDEN Facebookside: For at få udbytte af kurset, er det nødvendigt, at kursisten i forvejen har oprettet en personlig Facebookprofil, som kan anvendes til at oprette arkivets Facebookside med.

For arkiver MED Facebookside: for at få udbytte af kurset, er det nødvendigt, at kursisten har fået tildelt redaktør- eller administrator-rettigheder.

Medbrig gerne egen pc.

Undervisere: Heidi Pfeffer, Nakskov lokalhistoriske Arkiv og Tage Jensen, Toreby Sogns lokalhistoriske Forening og Arkiv.

Tid: onsdag d. 13. september kl. 18-21

Sted: Nykøbing eller Toreby (Nøjagtig adresse oplyses senere).

Pris: 100 kr. pr. pers.

Max. antal deltagere: 20

Tilmelding til: Heidi Pfeffer, nakskovlokalarkiv@hotmail.com senest mandag den          4. september 2017. Ved tilmelding bedes det oplyst, om arkivet har en Facebookside.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til Heidi Pfeffer på tlf. 54 67 68 64 / nakskovlokalarkiv@hotmail.com

 

September - Kursus: Arkivet på Facebook

September - Kursus: Arkivet på Facebook

 

Her lærer I, hvordan arkiverne kan oprette deres egen Facebook side og hvad man har brug for at vide.

Invitation er udsendt til arkiverne den 21. august 2017.