MAJ nyhedsmail

I Gertrud Vasegaards keramik mødes kunsthåndværk og billedkunst i et elegant krydsfelt. Hendes enkle ornamentik, forfinede kolorit og avancerede teknik skriver sig fornemt ind i dansk keramiktradition, når den er bedst.Stort fad fra 1976

Særudstilling frem til og med 16. maj

Kunstnersammenslutningen Martsudstillingen 1951-1982 er der rig mulighed for at se stærke eksempler på dansk maleri, skulptur og kunst på papir fra 1940’erne og frem. Som noget usædvanligt viser flere af Martsudstillingens medlemmer, at deres arbejde ligger i toppen af den fineste danske keramik og billedvævning. Her overskrides grænsen mellem kunsthåndværk og billedkunst, og dermed bliver glaseret stentøj og indfarvet uld også fornemme kunstværker i egen ret – helt på linje med bl.a. olie på lærred og figurer i træ.

 i Politiken


Offentlig omvisning d. 1. maj kl. 13

Den guidede tur går igennem fast samling med præsentation af værker af bl.a. Skovgaard, Zahrtmann og Anna Ancher. Omvisningen byder også på en introduktion til særudstillingen om Kunstnersammenslutningen Martsudstillingen, der bl.a. viser billedvævninger af Anna Thommesen.

Onsdage åbent kl. 11 - 20

På udvalgte onsdage planlægges en lille event, f.eks d. 11. maj hvor keramiker Rikke Mangelsen præsenterer sit kunsthåndværk i museumsbutikken. Hun har også drejebænk og ler med. Caféen byder hver onsdag på dagens ret i tidsrummet kl. 17.30 - 19.

Tur i Fuglsang Have

Venneforeningen arrangerer igen i år en guidet vandring i Fuglsang Have v. havebrugskonsulent Jørgen Holm, som fortæller om forårshaven. Vi besøger også Askelunden, og måske kan vi se duetræet blomstre. 28. maj

Kommende særudstilling

Møder. Dansk og tysk malerkunst 1860 - 1960 åbner d. 10. juni, hvor vi i samarbejde med kunstmuseet Behnhaus Drägerhaus i Lübeck lukker op for skatkamrene til glæde for et gensidigt dansk/tysk publikum. Begge samlinger rummer væsentlige eksempler på alt fra regionalt betydende til internationalt anerkendt kunst.

 

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 11-15 og fredag 11-13

Afmeld