JULI nyhedsmail
Ludwig Dettmanns maleri 'Dilettantinder' (1894) kan opleves i særudstillingen sammen med P.S. Krøyers maleri 'Kvinder i haven' (1891) frem til og med 4. september. Foto af Michael Haydn.Særudstilling til og med 4. september

På særudstillingen 'MØDER. Dansk og tysk malerkunst 1860-1960' skaber 100 års malerkunst mødet mellem to kulturnationer.

Kunstnerne bag de 68 malerier fra henholdsvis Fuglsang Kunstmuseum og Museum Behnhaus Drägerhaus i Lübeck er blandt andre Anna Ancher, L.A. Ring, Olaf Rude og Jais Nielsen på den danske side, og Gotthardt Kuehl, Ernst Ludwig Kirchner, Max Pechstein og Lovis Corinth på den tyske.

Når malerierne hænger to og to eller i små grupper, bliver betragteren udfordret til at se efter forskelle og ligheder, hvilket giver værkerne et helt nyt udtryk.

MØDER vises efterfølgende på Museum Behnhaus Drägerhaus. Læs mere om særudstillingen her.

 

Interreg logoUdstillingen udspringer af det nyetablerede museumsnetværk NORDMUS, som har til formål at fremme et dansk-tysk museums- og vidensamarbejde. Projektet NORDMUS finansieres gennem Interreg Deutschland-Danmark med midler fra Den Europæiske Fond for Regionaludvikling.

 

Åbent alle ugens dage og herregårdsbesøg

Med juli går vi ind i højsæsonen, og museet har åbent alle ugens dage fra kl. 11.00 til 17.00, onsdage dog helt til kl. 20.00. På udvalgte onsdage planlægges en lille event, f.eks. en guidet tur i Fuglsang Herregårds hovedbygning onsdag d. 27. juli. Museets café byder hver onsdag på dagens ret fra 17.00 til 19.00.

Offentlig omvisning 3. juli og hver onsdag

Bliv ført gennem kunsten af vores velbevandrede omviser, der præsenterer udvalgte værker fra særudstillingen og den faste samling. Omvisning søndag d. 3. juli kl. 13.00 og onsdage kl. 12.00. Det er gratis, når entréen er betalt.

Eftermiddagstur med naturvejleder

Rundt om Fuglsang Kunstmuseum lever mange forskellige planter og dyr. Flere af dem har en sjov historie, der bl.a. handler om folkemedicin og overtro. Tag med på guidet tur i naturen med naturvejleder Johnny Madsen onsdag d. 20. juli kl. 16.30 - ca. 18.30.

NYHED: Iskolde fristelser i caféen

Sommeren er over os, og museumscaféen har oprustet med lækre bægre med Møn Is til 25 kr. Du kan vælge mellem mange varianter, men er selvfølgelig også velkommen til at købe mere end ét.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 11-15 og fredag 11-13

Afmeld