JANUAR nyhedsmail

Den sidste offentlige omvisning i Fuglsang-udstillingen sker 3. januar kl. 13, hvor en af museets kunsthistorikere præsenterer udvalgte værker. Det er gratis for museets gæster.Anne Marie Telmányi, Egetræer på Skejten, Fuglsang. U.å. Privateje

Fuglsang 1885-1959. Billedkunst, musik og friluftsliv

Særudstilling til og med 10. januar

Det er snart sidste chance for at opleve Fuglsang-udstilling om en smuk og åndeligt beriget plet her på det sydøstlige Lolland, der har vakt national opmærksomhed, og som er indskrevet i både herregårds-, musik- og kunsthistorien. Fortællingen om Fuglsang i perioden 1885-1959, fra netop det år, hvor den unge komponistdatter fra København, Bodil Hartmann, blev gift med godsejer Viggo de Neergaard og blev frue på Fuglsang og frem til hendes død, samles og belyses i særudstillingen.

Blandt de Neergaards mange sommergæster var en lang række kunstnere bl.a. Olaf Rude, Carl Nielsens datter Anne Marie Telmányi, Rudolph Tegner, Arne Johannessen, Ingemann Andersen og Bodils bror Oluf Hartmann. De tog for sig af den forhåndenværende uspolerede motivverden og parrede i Fuglsangs ’skønhedsverden’ anno 1885-1959 et musikalsk og friluftssøgende herregårdsliv med samtidens mange billedkunstneriske impulser.

På udstillingen vises over 100 kunstværker, fotografier og historiske genstande fra perioden, der fremhæver de mange herlighedsværdier, som det lollandske herregårdsmiljø dengang dyrkede.

Nytårskur

Tid til nytårskur hvor både museumsdirektøren og bestyrelsesformanden går på talerstolen. Storstrøms Kammerensemble spiller nytårstoner, og vi skåler alle i champagne! 8. januar

Kunstnersammenslutningen Martsudstillingen 1951-1982

Som noget helt usædvanligt i tiden arbejdede Martsudstillingens kunstnere både figurativt og abstrakt, og de inddrog vævning og keramik på lige fod med maleri og skulptur. Den nye særudstilling åbner 5. februar.

Nyheder i samlingen

Vi pakker inddeponeringer og nyerhvervelser ud i skrivende stund. Glæd jer til at opleve de betagende værker på væggene i den faste samling engang i det nye år.

Flere unge på museum, tak!

Kunst er for alle aldre, også den yngre del af befolkningen, men unge mennesker bliver ofte præsenteret for mange forskellige slags kulturtilbud eller har travlt med andre ting. Vi vil forsøge at stimulere interessen for billedkunst blandt unge ved at tilbyde gratis entré i 2016/17 til alle under 26 år.

Husker du EGE-EKSPEDITIONER?

Politikens litteraturredaktør udnævnte Jens Blendstrups/Ole Lejbachs bogværk som et af årets bedste i 'Deadline' fornylig. Køb den i museumsbutikken eller webshop til kr. 148. Kunstcentret Silkeborg Bad viser udstillingen fra 9. januar.

Særlige åbningstider

Generelle åbningstider: onsdag – søndag kl. 11 – 16 

(Sidste chance for Fuglsang-særudstillingen er 10. januar) 

Ekstraordinært lukket 11. – 26. januar         

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld