SEPTEMBER nyhedsmail

Efterårsudstillingen tager sit udgangspunkt i det mangfoldige kulturliv, der udfoldede sig på og omkring Fuglsang Herregård i årene 1885 - 1959.

Oluf Hartmann, Landskab med båd, Skejten ved Fuglsang, Lolland (beskåret), ca. 1909. Fuglsang Kunstmuseum. Foto: Ole Akhøj

'Fuglsang 1885-1959. Billedkunst, musik og friluftsliv'

Ny særudstilling åbner 19. september!

Fuglsang Kunstmuseum føjer sig med sin store kunstsamling smukt ind i Fuglsang Herregårds historiske traditioner for dyrkelsen af kulturlivet, der udfoldede sig i perioden 1885-1959 under godsejerparret Viggo og Bodil de Neergaard.

På Fuglsang fandt kulturpersonligheder og udøvende kunstnere, bl.a. komponisten Carl Nielsen og maler Oluf Hartmann, stor glæde og inspiration i værtsparrets eventyrlige "Skønhedsverden", der bød på nye billedmotiver, uropførsler af musikstykker, og rekreativt friluftsliv i have, skov og ved vandet.

Ånden fra dengang lever videre i dag på Fuglsang med klassisk musik i herregårdens hovedbygning, museets formidling af landskabskunst og natur, samt bl.a. dette udstillingsprojekt, hvor kunstværker, fotografier og genstande forankrer museet til herregårdens rige kulturliv under godsejerparret de Neergaard.

Fuglsang 1885-1959. Billedkunst, musik og friluftsliv  er en udstilling og en bog, der understreger de mange herlighedsværdier, som det righoldige lollandske herregårdsmiljø anno dengang og i dag kan tilbyde.

Læs mere om Fuglsang-udstillingen

Offentlig omvisning i fast samling

Bliv ført gennem kunsten af kunsthistoriker Guri Skygge Andersen, der præsenterer udvalgte værker fra den faste samling fra perioden ca. 1800 - 1960. Det er gratis for museets gæster, og det sker søndag 6. september.

 

C.W. Eckersberg lånes ud

Eckersbergs Udsigt til Sommerspiret er et populært maleri blandt vores gæster, men i efteråret må man til København for at nyde værket, da det skal lånes ud til en Eckersberg-udstilling på Statens Museum for Kunst. Museets Ph.d.-stipendiat, inspektør Gertrud Oelsner, beretter om værket.

Venneforeningen arrangerer

Aftenomvisning i den nye særudstilling v. kurator Tine Fabienke. 22. september kl. 19
Guidet vandring i Fuglsang Have v. havebrugskonsulent Jørgen Holm og kurator Tine Fabienke og besøg i Fuglsangs hovedbygning v. forvalter Ann Marie Larsen. 3. oktober 

Åbningstider

I september holder vi åbent tirsdag - søndag kl. 11 - 16. Bemærk venligst, at den store særudstililngssal er midlertidigt lukket til og med 18. september.
 
Følg os på Facebook, Twitter og Instagram.

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld