JULI nyhedsmail

Her er en eg. Her er en vej. Her er et job. Her er et liv. Her er en eftertid. Her er en start. Her er en slutning. Her er en sol. Her er et glas med vand. Jeg har set verden fortynde.
(fra bogen EGE-EKSPEDITIONER)


Ole Lejbach, Christian V's Eg (beskåret), 2014 (140 x 100 cm.). Blyantstegning

Særudstilling: EGE-EKSPEDITIONER

Billedkunstner Ole Lejbach har sammen med forfatter Jens Blendstrup trådt nye veje med udstillingsprojektet EGE-EKSPEDITIONER.

'Det var Ole, der startede', fortæller Jens Blendstrup. 'Han kimede mig ned, og sendte meterstore tegninger af egetræer. Han indfandt sig i min have i trækostume!'

Snart blev forfatteren også 'smittet', de rejste begge land og rige rundt, og modtog efterretninger fra nær og fjern om særlige ege, de måtte huske at få med, og nu har de lavet en udstilling og en bog om Danmarks ege in persona.

 'Vi flyttede simpelthen ind i egene for at høre, hvad de havde at sige, og derfra var det egentlig ret ligetil. Jeg skrev og Ole tegnede 82 meget store ege-billeder med brug af i alt 800 blyanter' slutter Jens Blendstrup.

Egetræet er karakteristisk for området omkring Fuglsang, og det er nærliggende for museet at invitere egen indenfor i særudstillingen EGE-EKSPEDITIONER. Bogen sælges til 149 kr. i museumsbutikken eller i webshop på fuglsangkunstmuseum.dk.

Få en forsmag på værket/teksten 'Misse Møhge egen' her 

Ege-projektet er støttet af Nordea-fonden.

EGE-EKSPEDITIONER

Vi elsker sommerferie!

Kan du lide at tegne og opleve? Så tag med museets formidler Guri på en spændende 'Ege-ekspedition'  - en ferie workshop der handler om egetræer, fortællinger og masser af tegning. Tag en voksen med og vælg en dag, der passer dig: 1., 2., 6. juli eller 3. august. PS husk vandresko!

Kunstmuseet rundt

Vi holder sommertraditionen i hævd og inviterer igen i år til 'huset rundt', hvor museets kunsthistorikere sætter fokus på forskellige dele af museets samlinger og udstillinger samt på arkitekturen. Hver onsdag i juli og august fra kl. 12 - gratis for museets gæster. Se temaerne i kalenderen

Offentlig omvisning i EGE-EKSPEDITIONER

Kom med på en guidet tur i sommerens særudstilling med kæmpestore tegninger af danske egetræer og tilhørende nyskrevne finurlige tekster. Museets omviser præsenterer et udvalg af Ole Lejbach og Jens Blendstrups EGE-EKSPEDITIONER søndag d. 5. juli kl. 13.

Krible Krable - små dyr i vandhullet

I samarbejde med museet tager naturvejlederen børn og voksne med til søerne bagerst i den smukke Fuglsang Have. Der fiskes med net, og Johnny fortæller om fangsten og har udstyret, du skal bruge. Mandag d. 13., 20. eller 27. juli kl. 14

Åbningstider i højsæsonen

Fuglsang Kunstmuseum ønsker alle en rigtig god sommer og orienterer om, at vi holder åbent alle ugens dage kl. 10 - 17 frem til 1. september.
PS Hvis du står og mangler en tegne workshop for voksne i august - skulle du tage et kig her

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby L.

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld