JANUAR nyhedsmail

SIDSTE CHANCER
for at opleve den anmelderroste udstilling med skagensmaler Laurits Tuxens værker er
2., 3. og 4. januar kl. 11-17

Laurits Tuxen, Nina på stranden (beskåret), 1915. Privateje. Foto: Ole Akhøj

TUXEN - farver, friluft og fyrster

Den omfattende særudstilling er en beretning om Laurits Tuxens dramatiske og spændende liv, om mødet med de europæiske fyrstehuse og om en international berejst og erfaren kunstners møde med Skagen. Med stor sikkerhed, teknisk virtuositet og enestående farvepragt viser Tuxen mange facetter af sit virke i de 81 værker, der er med på udstillingen.

Offentlige omvisninger: d. 3. og 4. januar kl. 13 og igen kl. 14. Omvisningerne er gratis for museets gæster (plads til 30 pr. gang. Pladserne må ikke optages af udflugtsgrupper). Tilmelding sker ved personlig henvendelse i billetsalget samme dag fra kl. 11.  

                                                                            

Tid til Nytårskur

16. januar kl. 14 - 16

Traditionen tro inviterer museet til Nytårskur  for sponsorer, fonde, samarbejdspartnere og medlemmer af Fuglsang Kunstmuseums Venner. Museumsdirektøren holder tale, Storstrøms Kammerensemble spiller, og vi skåler i champagne!

1,486 mio. kr.

Nordea-fonden støtter næste sommers udstillingsprojekt 'Ege-ekspeditioner' med et millionbeløb. Egetræet kommer i fokus gennem kunst, fortællinger og litteratur, og med støtten udvikles et omfattende program af formidlingsaktiviteter for børn og voksne, hvor landskabet omkring museet inddrages.

Constantin Hansens portrætter

En af museets inspektører, Gertrud Oelsner, der i disse år er tilknyttet Aarhus Universitet som P.hd.-stipendiat, er begravet i arkiver og kilder for at undersøge samspillet mellem politik og kunst i 1800-tallet. 
Her
 beretter Gertrud om portrætter af ægteparret Beutner fra museets samling.

Moderne myter i dansk kunst 1900-1950

FORVANDLINGER Ny særudstilling om dén danske billedkunst der udfoldede sig i mellemkrigstiden mellem den tidlige modernisme og COBRA. En gruppe kunstnere, bl.a. Wilhelm Lundstrøm og William Scharff,  undersøgte, hvordan modernismen kunne blandes op med ny inspiration fra oldtidens græske kunst. Åbner 30. januar.

Særlige åbningstider

Lukket: 1. januar
Åbent: 2. - 4. januar kl. 11 - 17                          
(sidste chance for Tuxen-udstillingen)
Lukket: 5. - 11. januar (hele uge 2)
Åbent fra 12. januar: onsdag - søndag kl. 11 - 16                                                  

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby Lolland

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld