FEBRUAR nyhedsmail

- det nøgne, sunde menneske, moderskab, biologi og mytologi bliver ingredienser i kunstnernes livtag med den moderne velfærdsstat, og perioden vrimler med kunstværker med børn og mødre og det frie menneske i den omgivende natur.

(William Scharff, Figurstudium. Tre siddende kvinder, 1920. Trapholt)

FORVANDLINGER. Moderne myter i dansk kunst 1900-1950

Den 30. januar åbner en omfattende særudstilling, der viser malerier og skulpturer med inspiration fra antikken, renæssancen og barokken, repræsenteret i værker af bl.a. malerne Vilhelm Lundstrøm, William Scharff og Axel Salto og af billedhuggerne Kai Nielsen og Gerhard Henning m.fl.

Kunstværkernes mange forvandlingsmotiver, hentet fra den antikke mytologi, spejler mellemkrigstidens radikale samfundsændringer, og de mange frodige kvindegengivelser og børnemotiver reflekterer væksten i det gryende velfærdssamfund. Kunstnernes ønske om at interagere med samfundet betyder, at nogle af periodens væsentligste værker findes som større udsmykningsopgaver i det offentlige rum. FORVANDLINGER viser bl.a. en række af disse forarbejder.

Det forskningsbaserede projekt er arrangeret i samarbejde med Ribe Kunstmuseum og Faaborg Museum, der efterfølgende viser særudstillingen. Der udgives en ledsagende publikation.

Offentlig omvisning i særudstillingen

Den nyåbnede FORVANDLINGER. Moderne myter i dansk kunst 1900-1950 bliver præsenteret af en af museet velbevandrede omvisere.

Søndag d. 1. februar kl. 13 - 14 (plads til 30 gæster)

Vinterferie workshops

Sjov og hyggelig familie workshop med en børnevenlig tur i den nye udstilling fyldt med mytologiske figurer. Bagefter laver vi vores egne figurer i atelieret. Ved formidler Guri Skygge Andersen.

Lørdag d. 7. og igen lørdag d. 14. februar

Museumsbutikken

Fuld af inspiration fra Northmodern messen, har vi bestilt nye varer hjem til butikken. Nogle af dem er allerede på hylderne nu. Traditionen tro holder vi bogudsalg i ugerne 7 og 8 - kom og gør et kup!

Vi udleverer gratis Billeddetektiv (aktivitetsark til børn) til at gå i udstillingssalene med på egen hånd.
 

Særlige åbningstider

I februar holder museet åbent onsdag til søndag kl. 11 - 16. Dog er der ekstra åbent mandag og tirsdag i uge 7 (9. og 10. februar) kl. 11 - 16 pga. skolernes vinterferie.

Facebook, Instagram og Twitter

På de sociale medier holder museet altid åbent. Her får du nyhederne først samt sjove historier fra hverdagen på museet. Vi tager dig med i kulissen, lægger billeder op og informerer om spændende aktiviteter. Vi ses online!

Fuglsang Kunstmuseum
Nystedvej 71
4891 Toreby Lolland

Tlf.: 5478 1414
Mail: post@fuglsangkunstmuseum.dk
Administrationens kontortid: Tirsdag-torsdag 9-15 og fredag 9-13

Afmeld