Forskningens Døgn

Lørdag d. 21. april kl. 13-14

I forbindelse med Forskningens Døgn byder vi igen i år på et spændende foredrag med en aktuel forsker; 
Liza Kaaring, museumsinspektør med forskningsansvar, Fuglsang Kunstmuseum

 

“The Show You See With Your Heart”. Fotoudstillingen The Family of Man og de danske Mennesket-udstillinger

 

Foredraget handler om den berømte amerikanske fotoudstilling The Family of Man, dens visning i København i 1957 og sammenhængen mellem fotoudstillingen og de danske Mennesket-udstillinger, der blev afholdt 1956-1959. Både The Family of Man og Mennesket-udstillingerne kan ses som reaktioner på den frygt for menneskets udryddelse, der var udbredt i 1950’erne. Det er udstillinger skabt af katastrofer og med noget på hjerte. Udstillingerne angreb frygten forskelligt, men fælles for dem er, at de ønskede at påvirke folk følelsesmæssigt, og at de insisterede på det gode i mennesket.

Foredraget vil fortælle om udstillingernes stærke værker og virkemidler og om samtidens reaktioner. Der vil desuden blive mulighed for at diskutere, hvordan vi opfatter udstillingernes indhold og budskaber i dag, hvor alverdens trusler imod menneskeheden næppe er blevet færre. Forskningen, som foredraget er baseret på, er udført i forbindelse med et igangværende postdoc-projekt finansieret af Kulturministeriets Forskningspulje.

 

Foredraget varer ca. 40 minutter, hvorefter der vil være tid til spørgsmål og samtale.

 

Forskningens Døgn er en årlig landsdækkende videnskabsfestival, hvor omdrejningspunktet er forskning formidlet i øjenhøjde, som skal vække interesse og forståelse for den forskning, der foregår i Danmark. Fuglsang Kunstmuseum deltager i Forskningens Døgn og markerer dermed forskningen som en central grundsten i museets arbejde. Se mere på www.forsk.dk

 

Foredraget er gratis (billet til udstillingssalene er ikke inkluderet)

Ingen tilmelding, bare mød op i foredragssalen på museet.