Husene bebos

Datidens beboere foran kapellanhuset

 

Fra den 4. juli og måneden ud kan man i Falstergården få et indblik i, hvilket tøj man gik med i landbosamfundet, og hvordan det blev fremstillet.

Gå på jagt i de lavloftede rum, find de små beskrivelser og oplev de fine folkedragter, der er udstillede.

 

I løbet af sæsonen bliver de gamle huse vakt til live igen og danner rammen om en levende formidling i øjenhøjde. Her er der bl.a. mulighed for at møde beboerne i Kapellanhuset, hvor præsteenken, hendes niece fra København samt tjenestefolk – sammen eller på skift – formidler husets historie og livet i 17- og 1800-tallet. Beboerne er iført dragter fra perioden og fortæller gerne herom, om livet i Kapellanhuset og det håndarbejde, de er i gang med.

 


Væverske ved arbejdet

 

Derudover er der også mulighed for at møde smeden og tinstøberen i den gamle smedje, når de arbejder ved den varme esse og fremstiller små og store ting bl.a. til brug på Frilandsmuseet. Følg også arbejdet ved væven i Havehuset, hvor smukke stoffer kyndigt bliver fremstillet. I Havehuset bliver der ved særlige lejligheder også fyret op i det gamle brændekomfur, hvor der bliver lavet lækkerier.

 

Derudover foregår der forskellige aktiviteter hen over sæsonen, hvor forskellige gamle håndværk og håndarbejder formidles.


Se Frilandsmuseets kalender for nærmere information om levendegørelse i de enkelte huse

Ferieaktiviteter
Events
Vil du være med?